До уваги ЗМІ! «НІБУЛОН» оголошує конкурс на пошук закордонної нерухомості у власності Олексія та Андрія Вадатурських


20:2208.06.2018

Стосовно до компанії «НІБУЛОН» та її власників вчергове відбувається замовна низькопробна інформаційна атака.
Ідеться про програму «Стоп корупції»: «Кредитні таємниці ″НІБУЛОНАˮ», що вийшла в ефір 03 червня на «5 каналі», та серію публікацій, які є похідними від вищевказаної програми і призначені для створення більш широкого резонансу навколо неправдивої інформації.

З перших же кроків з боку журналістів почався обман. Спочатку журналісти знімальної групи «Стоп корупції» зверталися з проханням про інтерв’ю до Андрія Вадатурського як представники каналу «ICTV». Потім, уже у Швейцарії, як стало відомо з відео, ці журналісти представилися знімальною групою «Стоп корупції» «5 каналу». Ті ж самі журналісти прийшли до генерального директора компанії Олексія Вадатурського теж в якості журналістів «Стоп корупції» «5 каналу». Більше того, на т. з. інтерв’ю вони з’явилися без посвідчення і без редакційного завдання, лише з мікрофоном із логотипом «Стоп корупції». Відповідно Олексій Вадатурський, вперше побачивши цих людей, попросив надати відповідні документи, втім вони почали розповідати про «людський фактор», через який і не взяли з собою жодних документів:
http://nibulon.com/uploads/files/1.mp3

Звісно Олексія Опанасовича не влаштовувала ця ситуація, і, коли з ними вже прощалися, вони запропонували посвідчення лише оператора знімальної групи. Але результат зустрічі вже був очевидний, тож як і в будь-якій серйозній установі чи компанії, Олексій Вадатурський попросив їх наступного разу брати з собою документи, щоб, принаймні, розуміти, з ким спілкується. До речі, пропонуємо і вам ознайомитися з цими псевдо борцями з корупцією:
http://n-v.com.ua/?s=%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BF

Про замовний характер оприлюднених даних говорить і той факт, що в сюжеті використана неправдива тенденційна та неперевірена вибіркова інформація з перекручуванням фактів і домислами, елементами шантажу і обману, яка вже неодноразово публічно нами спростовується впродовж кількох років, не кажучи вже про те, що деякій інформації вже більше 10 років і її вже кілька разів нафталіном пересипали. Зокрема про нібито:

– безпрецедентні податкові пільги, які компанія отримувала («НІБУЛОН», мабуть, одна з тих небагатьох компаній України, яка включно зі своїми аграрними підрозділами ще з 90-х років працює на загальній системі оподаткування, без будь-яких пільг, дотацій чи особливого режиму оподаткування, і відповідно, є платником податків на загальних умовах. Відчуваєте різницю? Можемо пояснити. Тільки аргументи, а не голослівні висловлювання);

– приватизацію частини порту (принциповою позицією нашої компанії, вподовж усієї діяльності, про що ми публічно заявляємо, є те, що ми не брали і не беремо участі у приватизаційних процесах, і це одна з наших сильних сторін. Всі наші підприємства збудовані нами. Більше того, ми навпаки постійно стикаємося з утисками з боку Міністерства інфраструктури України та державних портів. Кількість таких ситуацій не зменшується, тож Олексій Вадатурський навіть був змушений публічно звернутися з цього приводу до Президента України під час його візиту на наше суднобудівне підприємство 23 травня цього року. Відео цього звернення є у вільному доступі. Якщо знайдете приватизовані нами порти або інше майно чи підприємства, надайте документи):
https://inshe.tv/video/2018-05-24/337043/

– повну монополізацію вже агроринку (!) в Україні (дякуємо журналістам знімальної групи, що наш успіх у їхніх очах викликає такий вау-ефект. Дійти, звичайно, до такого унікального висновку їм допомогли горе-експерти, які не знають, що український зерновий ринок, на щастя для сільгосптоваровиробників, – один із найбільш висококонкурентних ринків у світі. Це свого роду візитна картка України. На території нашої держави зареєстровано більше 2200 експортерів с.-г. продукції, серед яких і найвідоміші торговельні будинки світу: Cargill, Bunge, Cofco, Glencore та багато інших. Нам особливо приємно, що, незважаючи на таку високу конкуренцію, наша, українська (!) компанія є лідером. Але причиною цього є той факт, що ми інвестуємо в економіку України більше, ніж ці великі міжнародні компанії. В Україні також функціонують 300 елеваторних підприємств, тож сільгосптоваровиробники мають широкий спектр вибору партнерів. За такої ситуації на ринку мови про диктування цін взагалі не може бути, для професіоналів звичайно. Ми офіційно заявляємо, що в цій сфері діяльності немає надприбутків, це міф серед обивателів. Цей вид діяльності ризикований і нерідко супроводжується збитками. А для горе-експертів і журналістів повідомляємо, що на своєму корпоративному сайті ми ще з 2004 року відкрито публікуємо закупівельні ціни на с.-г. продукцію, адже нам нічого приховувати);

– мінімізацію та несплату податків (лише за останні п’ять років своєї діяльності ТОВ СП «НІБУЛОН» сплатило понад 1,8 млрд грн податків та зборів. Журналісти у своєму сюжеті використали десятирічні неправдиві заяви Г. Задирка. Тоді дійшло навіть до того, що на основі цих вигаданих заяв про нібито несплату та мінімізацію податків, використання офшорів, заниження цін і т. п. був сфабрикований лист з підробленим підписом першого заступника ДП «Дельта-лоцман» М. Щурікова та надісланий на ім’я Прем’єр-міністра України:
http://nibulon.com/…/%20%D0%A9%D1%83%D1%80%D1%96%D0%BA%D0%B…
З цього приводу були проведені відповідні службові перевірки, але факти, викладені у сфабрикованому листі, не знайшли свого підтвердження:
https://novosti-n.info/analitic/read/779.html
Можна говорити про це ще багато, але на особливу увагу цей факт не заслуговує. До речі, ми вже публікували спростування на цю тему, і якщо ви поважаєте себе та своїх глядачів і хочете, щоб вам довіряли і в майбутньому, то мали б зважати на той факт, що це вже спростована інформація:
http://www.nibulon.com/…/diyalnist-grupi-kompanii-nibulon-v…

– наявність в офшорах багато структур та елеваторів компанії (підприємства нашої компанії розташовані у 12 областях України, тож, мабуть, журналісти знову «ненавмисно» переплутати області з іноземними державами. У цілому наші дві закордонні компанії були відкриті згідно з вимогами українського та міжнародного законодавства. Обидві компанії були названі за аналогією з українською компанію «НІБУЛОН» (ми не створюємо компанії під іншими назвами, нам немає чого приховувати), і Олексій Вадатурський є розпорядником компанії Nibulon Trading B.V. та всіх підрозділів українського «НІБУЛОНу», а також директором швейцарської компанії Nibulon S.A. Ця інформація зазначена у реєстрах відповідних країн. Структура управління компанією в межах компанії в Україні і за кордоном однакова. У нас немає безлічі юридичних осіб, ми застосовуємо принцип єдиної юридичної особи і групи, відповідно до кращої світової практики. На сьогодні у нас немає підприємств (у т. ч. елеваторів та ін.) за кордоном, але ми впевнені, що через деякий час вони з’являться і будуть приносити користь економіці України та створять умови для незалежності України на зерновому ринку у світі. Нашу компанію запрошують для інвестування в інших країнах світу, і ми цим обов’язково скористаємося, про що регулярно повідомляємо своїх стейкхолдерів);

– неминучий корпоративний дефолт і шантаж (!) компанією «НІБУЛОН» ЄБРР (і це за умови, що наша компанія, насамперед завдяки ЄБРР, інвестувала в економіку України майже 2 млрд доларів США, а до 1 липня поточного року ми погасимо і останній транш перед ЄБРР, тож заборгованість перед цією фінансовою установою буде відсутня. Хоча така ситуація буде продовжуватися тільки певний проміжок часу – до початку будівництва нових терміналів на річці Дніпро в Запорізькій та Дніпропетровській областях уже в цьому році, починаючи з осені. На ці інвестиції вже чекають сьогодні понад 200 підрядних організацій, а це понад 3000 будівельників. Адже вони бажають працювати в Україні, а не виїжджати цілими бригадами на заробітки в інші країни. Загалом ми переконані, що спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку, Європейським інвестиційним банком, Міжнародною фінансовою корпорацією та іншими фінансовими установами ми побудуємо ще не один об’єкт не лише в Україні, але й за її межами);

У гонитві за «сенсацією» журналісти навіть вигадали версію про неіснуючу нерухомість сім’ї Вадатурських у Швейцарії та їхнє «бажання» виїхати туди на постійне проживання. У цій вигадці журналісти перевершили себе, тож ми вирішили оголосити конкурс: якщо хтось знайде закордонну нерухомість, літаки, яхти родини Олексія та Андрія Вадатурських, зможе безкоштовно провести там певний час. Успіхів! Якщо ж серйозно, то саме відсутність нерухомості у власності Вадатурських і підтверджує той факт, який спростовує навіть наявність планів щодо можливого переїзду членів їхньої родини на постійне місце проживання за межами України. Генеральний директор має одне громадянство, і воно українське. Утім така нездорова реакція знімальної групи на цю ситуацію дивує, адже з України останнім часом виїжджають на постійне місце проживання за кордон багато наших громадян та родин українських чиновників, однак коли йдеться про них, то ЗМІ, як правило, захищають їхнє бажання покинути країну та звинувачують владу, що та не може створити належні умови для життя в Україні. У ситуації ж з Олексієм Вадатурським, при тому, що він навіть не планує нікуди переїжджати, намагаються виставити це мало не злочином. Олексій Вадатурський, як і кожен громадянин України, який займається господарською діяльністю у Швейцарії, має відповідні дозволи на перебування в цій країні для безперешкодного ведення бізнесу. Щороку ці документи поновлюються відповідно до законодавства країни. Таким чином, держава, у цьому випадку Швейцарія, створює належні умови для іноземних громадян, які мають там легальний бізнес. Крім того, маючи репутацію добропорядного громадянина та бізнесмена, Олексій Вадатурський має довгострокові візи і в інші країни світу.

До речі, днями ми отримували дзвінки з Посольства Швеції з питаннями, чи є у нас проблеми. Ми не могли спочатку зрозуміти причину виникнення таких питань. Утім пізніше зрозуміли, що журналісти у своєму сюжеті говорили про Швейцарію, а картинки давали з сайту міграційної служби Швеції.

Незважаючи на вільний доступ керівника компанії на території провідних іноземних держав, наша компанія активно популяризує саме Україну іноземним гостям, презентуючи наші найкращі досягнення і підвищуючи таким чином інвестиційний потенціал саме України. Адже співробітники компанії «НІБУЛОН», як і вся родина Вадатурських, – патріоти своєї країни.

Крім іншого, нашу компанію безпідставно звинувачували ще й в блокуванні законопроектів та розвитку річок. Але чомусь «забули» згадати, що за результатами професійного рейтингу, Олексій Вадатурський визнаний «Людиною року на водному транспорті 2017» саме за «системний розвиток річкових перевезень та суднобудування України», за «залучення великих інвестицій в економіку України», за «відстоювання інтересів Миколаївського регіону в центральних органах виконавчої влади в частині лібералізації правил плавання по БДЛК і Південного Бугу» і т. п. Ця перемога дорога ще й тим, що вперше за роки незалежності України таке звання отримала людина з аграрного сектору України, а визначали переможців 70 професіоналів морегосподарського комплексу. Водночас люди, які постійно з’являються на екранах телевізорів і в цій передачі та заявляють про себе як про професіоналів, реформаторів та поборників корупції, посіли І місце серед невдач 2017 року для водного транспорту України. Зокрема експерти характеризували їхню роботу, як «засилля некомпетентних людей у керівництві МІУ», «призначення на керівні посади держпідприємств морегосподарського комплексу «політичних» непрофільних фахівців» тощо. Відзначали фахівці і «появу нових корупційних схем у портах за участю сумнівних компаній», «повернення інституту «смотрящих» тощо.

Не могли дозволити собі не згадати журналісти і про «сенсаційну» історію з Девідом Кларком, колишнім директором швейцарської компанії Nibulon S.A., який зв’явився в переліку «панамських документів». Насправді, для Девіда Кларка ця історія завершилася ще років 30 тому, тобто за 18 років до створення Nibulon S.A. у Швейцарії. До речі, нічого протизаконного він не здійснював. Але, щойно ми дізналися про цю ситуацію, відразу, без зайвих зволікань та примусу, ми звільнили його з нашої компанії, щоб уникнути будь-яких репутаційних ризиків. Тут виникає питання, у т. ч. і до журналістів, які проявили нездоровий інтерес до ситуації саме з Девідом Кларком: «А чи займалися ви так завзято українськими чиновниками, що фігурують у тому ж таки «панамському досьє», і хто з них самостійно за власним бажанням, без примусу, покинув свою посаду?». Відповідь для українських реалій очевидна.

Тож, коли журналісти намагалися потрапити до приватного помешкання у Швейцарії у пошуках директора швейцарської компанії, їм не варто було витрачати гроші на поїздку у Швейцарію. Можна було б просто завітати на наш суднобудівний завод у Миколаєві 23 травня, де проходила міжнародна суднобудівна виставка за участю Президента України і, відповідно, поспілкуватися з директором швейцарської компанії Олексієм Вадатурським, який на той час і зустрічав президента в Миколаєві. Про це журналістам і повідомляв Андрій Вадатурський у смс-повідомленнях, на що отримав відповідь, що вони будуть у відрядженні. Потім з’ясувалося, що вони полювали на Девіда Кларка, а значить намагалися втручатися у приватне життя громадянина Швейцарії, який не має жодного стосунку до компанії «НІБУЛОН». Тому перед ними ввічливо закрили двері і попросили вийти.

Зважаючи на майже 27-річний досвід різноманітних атак: як інформаційних, так і рейдерських, – ми сподівалися в переліку «звинувачень» побачити і історії з братами Чуркіним та звинувачення у розвалі українського суднобудування, інші вигадані історії 90-х років. Але, мабуть, ця порція фейків буде в наступних програмах. Коли настане час, Олексій Вадатурський приділить увагу і цим фейкам у своїх мемуарах.

Загалом ми розчаровані низьким професійним рівнем журналістів програми та так званих експертів, які коментували діяльність компанії, базуючись на одних лише плітках, а уявили себе цілими експертами фінансового та аграрного секторів економіки. Воно й недивно, адже професійний рівень замовників цієї програми, прізвища яких ми, звичайно, знаємо, теж невисокий. У результаті в ефірі «5 каналу» транслювалася низькопробна та непрофесійна програма. Радимо замовникам наступного разу витратити більше коштів та найняти більш професійних журналістів і експертів – нам буде цікавіше вести дискусію в інформаційному просторі і ми готові до відкритого спілкування в ефірі у форматі, наприклад, круглого столу, а не збору пліток і перекручування фактів.

Ну про що говорити з журналістами, які ставлять питання на кшталт «На яких підставах ТОВ СП «НІБУЛОН» відмовляється платити річкові збори?» в ситуації, коли про них лише говорять, і де-юре такого збору ще не існує і не існувало раніше. Все ж радимо і замовникам почитати, а виконавцям розібратися в питаннях:
http://nibulon.com/uploads/files/preview.jpg

Такий непрофесіоналізм журналістів – поборників з корупцією, які не цураються виготовляти замовні та неправдиві сюжети, – навряд чи допоможуть побороти реальну корупцію, натомість сприятимуть її процвітанню серед чиновників і нечесних бізнесменів. Більше того, завдяки таким горе-журналістам підривається довіра суспільства до ЗМІ, та й імідж України у світі від цього навряд чи виграє, а отже, програє і кожен українець.

Ми вже звернулися до «5 каналу» із запитом про надання інформації про особу, компанію та членів знімальної групи, які є виконавцями (автором, розробником, виробником) інформаційного продукту. Ми чекаємо від каналу повної інформації, і вже після отримання відповіді на цей запит, будемо приймати рішення щодо наших подальших дій у цій ситуації:
http://nibulon.com/…/%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D…

Також звертаємо увагу ЗМІ, що у разі розповсюдження вами недостовірної інформації, оприлюдненої у програмі «Стоп корупції»: «Кредитні таємниці ″НІБУЛОНАˮ», ми будемо у судовому порядку захищати честь, гідність та ділову репутацію компанії «НІБУЛОН» та її власників.

Ця інформаційна атака на фоні успіхів компанії з реалізації масштабного інвестиційного проекту, в рамках якого ми будуємо термінали, флот, та успіхів у фінансовому аспекті спрямована на применшення цих подій для народногосподарського комплексу України. Це також чергова спроба провести антидержавницький законопроект «Про внутрішній водний транспорт» у Верховній Раді. Про що Олексій Вадатурський особисто повідомляв Президента України, щоб можна було детально та фахово розібратися в цьому питанні, яке вже має понад десятирічну історію, і вирішення якого дозволить Україні дійсно відродити річковий транспорт враховуючи світовий досвід.

Утім, незважаючи на весь цей інформаційний бруд, наші партнери, яких ми постійно інформуємо про перебіг подій, нам вірили та проводжують вірити. Така довіра формувалася протягом багатьох років, у т. ч. і пережила складні часи становлення України як незалежної держави. І надалі ми продовжимо нашу співпрацю. Тож нас не зупинити, і ми і будемо реалізовувати свої інвестиційні програми не лише в Україні, але й за її межами.

Собака гавкає, караван іде…

Источник: Официальный сайт ООО СП НИБУЛОН



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube