Фракция «Батькивщины» не будет голосовать за ряд решений завтрашней сессии Николаевского облсовета. И других депутатов к этому призывает


16:1011.04.2018

Причина – проекты решений готовились в спешном порядке, депутаты не получили всех разъяснений, опять же вопрос депутатских средств…

Кроме этого, в повестку дня сессии не внесены вопросы о переформатировании Николаевского облсовета и отчете главы Николаевской ОГА Алесея Савченко.

Об этом идет речь в поступившем в адрес «Інше ТВ» Заявлении фракции ВО «Батькивщина» в Николаевском облсовете, в которую входит 6 из 64 депутатов.

Заява фракції ВО «Батьківщина» в Миколаївській обласній раді

12 квітня відбуватиметься 20-та позачергова сесія 7 скликання Миколаївської обласної ради. До порядку денного внесено декілька десятків питань, серед яких ключовими є наступні: про внесення змін до бюджету Миколаївської області на 2018-ий рік;  про Порядок надання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку об’єднаних територіальних громад Миколаївської області; Про затвердження Порядку відбору, надання та умов використання коштів субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію мікропроектів місцевого розвитку.

Фракція ВО «Батьківщина» категорично відмовляється голосувати за ухвалення рішень з цих питань. По-перше, облдержадміністрація, яка готувала проекти рішень, намагається змусити депутатів їх ухвалити в обстановці тиску та нагнітання обстановки. Фактично в терміновому порядку, не надаючи пояснень та коментарів. По-друге, окремі пункти проектів рішень викликають непорозуміння, яким чином фінансуватимуться так звані мікропроекти для громад та хто визначатиме їхню пріоритетність. Якщо облдержадміністрація самовільно розподілятиме бюджетні кошти, немає жодних гарантій, що вони підуть за призначенням, а не осядуть в кишенях зацікавлених чиновників та керівництва громад. По-третє, чому замість того, аби виділити депутатські кошти на округи кожному депутату, вигадуються незрозумілі та непрозорі схеми, які можуть стати основою для схем корупційних? Тим більше, що система формування обласної ради не відповідає адміністративно-територіальному поділу області. Коли від одного району до ради пройшли декілька депутатів, звісно район зможе отримати й більше фінансування. А є райони, які взагалі залишатися без фінансування.

Також нагадуємо, що три тижні тому голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко на засіданні голів фракцій пообіцяла надати пропозиції з переформатування обласної ради. Натомість досі такі пропозиції депутати не отримали. Цей факт вважаємо черговим доказом омани народних обранців та недотримання свого слова з боку очільниці облради. Також на цій позачерговій сесії ми мали би заслухати звіт голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка про свою роботу та ухвалити рішення, – вважати його роботу задовільною чи ні. Втім, питання на порядок денний не винесено.

Фракція ВО «Батьківщина» в Миколаївській обласній раді вважає, що депутатами та їхніми голосами відверто маніпулюють як керівництво облдержадміністрації, так і обласної ради. Ми проти того, аби депутатський корпус використовували для проштовхування рішень, потрібних владі. Як представники свідомої демократичної сили відстоюватиме лише інтереси виборців, які довірили нам свої голоси та які звертаються по допомогу у вирішенні проблем. Вимагаємо, аби всі проекти рішень, які стосуються змін до обласного бюджету, готувалися в обстановці прозорості та відкритості, на благо всіх жителів області, а не окремих політичних та бізнесових групувань. Не допустимо впровадження корупційних схем у діяльність обласної ради. Закликаємо депутатів всіх фракцій підтримати наше Звернення.

Как сообщало «Інше ТВ», Сессия Николаевского облсовета назначена на День космонавтики. Но отчета главы Николаевской ОГА Алексея Савченко в ее повестке дня нет.

 

 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube