Радикальна партія Олега Ляшка продовжує працювати над відновленням вітчизняного суднобудування


11:2023.12.2017

Депутати від фракції Радикальної партії вимагають встановлення обґрунтованого строку переробки для товарів, що ввозяться підприємствами суднобудівної промисловості для будування, ремонту і модернізації суден.

Комітет  Верховної Ради України з питань податкової та митної політики на своєму засіданні від 20 грудня 2017 року підтримав законопроект депутатів фракції Радикальної партії № 6475  «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо збереження та розвитку вітчизняної суднобудівної промисловості».

Метою документу, авторами якого є народні депутати Олег Ляшко, Денис Силантьєв, Тетяна Юзькова, є встановлення обґрунтованого строку переробки для товарів, що ввозяться підприємствами суднобудівної промисловості для будування, ремонту і модернізації суден та як наслідок сприяння розвитку суднобудування та водного транспорту України в цілому. Необхідність прийняття законопроекту обумовлена особливостями виробничих процесів у суднобудівній галузі під час будування, ремонту та модернізації суден.

«На даний час строк переробки товарів, що ввозяться підприємствами суднобудівної промисловості на підставі зовнішньоекономічних договорів, становить 365 днів. Виходячи з тривалості процесу переробки таких товарів, зазначений строк недостатній та унеможливлює своєчсане виконання умов і строків зовнішньоекономічних договорів», – зазначають автори документу.

Внаслідок неврахування чинним митним законодавством реальних строків переробки товарів для потреб суднобудівної галузі (двигуни, пожежні насоси тощо), вартість суден, що виробляються вітчизняними суднобудівними заводами (а також ремонтуються судноремонтними заводами) суттєво зростає. Наслідком такого зростання собівартості є встановлення неконкурентної ціни на світовому ринку у вказаному сегменті. Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу даний законопроект.

Кілька місяців тому Олег Ляшко особисто відвідав Миколаївський суднобудівний завод «Нібулон». Політик на власні очі побачив, як виготовляються судна й буксири та поспілкувався із колективом підприємства у неформальній обстановці.

Радикальна партія Олега Ляшка продовжує працювати над відновленням вітчизняного суднобудування 1 Радикальна партія Олега Ляшка продовжує працювати над відновленням вітчизняного суднобудування 3

«Дуже важливо, щоб такі підприємства, як ваше, працювали і розвивалися. Сьогодні ж це робиться за рахунок коштів інвесторів. Наприклад, інвестор вклав у ваше підприємство 80 мільйонів доларів, але це його приватні кошти. Натомість, ми вважаємо, що має бути державна політика відновлення суднобудівної галузі. Потрібно повернути Миколаєву славу міста Корабелів!», – наголосив Ляшко.

Для того, щоб суднобудівна галузь в Україні розвивалася, за словами народного депутата, потрібно відновлювати  судноплавство по Дніпру. Також потрібно повернути престиж виробничих професій, переконаний Олег Ляшко.

«Раніше у суднобудівній галузі працювало 250 тисяч людей. Сьогодні максимум 25 тисяч залишилось. Де всі інші поділися, як вони живуть, як вони свої сім’ї годують? Вони чи по за кордонах поїхали працювати, чи ще десь. А зараз фахівців не можуть знайти, бо нових не навчили – ПТУ позакривалися і гвіздка ніхто не вміє забити. Всі хочуть бути міністрами, депутатами, президентами, а працювати руками ніхто не хоче. Тому ви – приклад робочої професії, так тримати!», – подякував робітникам заводу Ляшко.

Політик підкреслив, що розвиток підприємництва та підтримка національного виробника – пріоритетне завдання для його команди.

Напомним, как сообщало Инше ТВ, Олег Ляшко, побывав на николаевском судостроительном заводе «НИБУЛОН», проникся: он убеждает коллег-депутатов вернуть Николаеву и Херсону славу городов корабелов



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube