З 2022 року на Миколаївщині 24 людини загинули, підірвавшись на мінах, – як собаки-сапери допомагають запобігти трагедіям (ФОТО)


17:0506.09.2024

Попри масштабну роботу піротехнічних підрозділів ДСНС, Миколаївщина залишається однією із найзамінованіших територій України. Процес уповільнює висока захаращеність ділянок, щільне, хаотичне мінування земель ворогом, який ретельно облаштовував “пастки”.

Як повідомили в ГУ ДСНС у Миколаївській області, за період 2023-2024 років в області виникло 83 небезпечні події, пов’язані з несанкціонованим поводженням населення з вибухонебезпечними предметами. Ворожий металобрухт позбавив життя 24 людей (в тому числі 1 дитини), постраждало ще 92 особи, з них 8 дітей.

Всього в області працює 12 розрахунків з розмінування (ручне, механізоване, підводне, кінологічне). Окрім спеціалістів з Миколаївщини допомагають колеги із Запорізької, Одеської, Сумської областей та віднедавна – Чернівецької. На сьогодні виявлено 25442 ВНП, обстежено 7547 га.

Одним з дієвих методів, який зарекомендував себе, є обстеження територій за допомогою мінно-пошукових собак. З початку роботи кінологічних розрахунків натренованим малінуа вдалось вже пройти понад 44 га і віднайти 245 боєприпасів. Наразі працює 2 розрахунки піротехніків з бельгійськими вівчарками Арні, Дереком, Атосом і Альфом.

Завдяки кропіткій роботі кінологічних розрахунків щодня площа очищеної української землі поступово збільшується.

Як повідомляло Інше ТВ, Уряд повністю компенсовуватиме фермерам розмінування сільгоспземель



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube