На Миколаївщині через суд намагаються повернути у державну власність об’єкт культурної спадщини – курган


18:2126.07.2024

Березанським районним судом Миколаївської області відкрито провадження за позовом Миколаївської окружної прокуратури про повернення державі земельної ділянки з археологічною пам’яткою місцевого значення – курганом.

Вказаний курган є частиною курганної групи №3, датованою ІІІ тис. до н.е. – І тис. н.е., та несе археологічну та історичну цінність як джерело інформації про спільноти, які проживали в дані часи на теренах регіону.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі, передає Інше ТВ.

Прокуратурою встановлено, що, не зважаючи на законодавчу заборону передачі пам’яток археології у комунальну власність, земельну ділянку разом з курганом безпідставно віднесено до земель сільськогосподарського призначення та надалі передано у приватну власність.

Враховуючи викладене, а також той факт, що уповноважені на захист інтересів держави в цій сфері органи бездіють, прокурор звернувся до суду за захистом пам’ятки археології.

Наразі розгляд справи триває.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині прокуратура через суд хоче повернути курган, який передали в комунальну власність Дорошівської сільради



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube