Підприємства Миколаївщини сплатили понад 28 млн грн екологічного податку


14:3326.07.2024

Надходження екологічного податку до бюджету Миколаївської області є джерелом фінансування і здійснення програм природоохоронного значення, у тому числі заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища, раціонального використання природних ресурсів, а також запровадження новітніх технологій у виробництво для запобігання негативного впливу на природні ресурси регіону та шкоди здоров’ю населення області.

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області, у першому півріччі 2024 року підприємствами Миколаївщини сплачено до бюджетів усіх рівнів понад 28 млн грн екологічного податку, у т.ч.: до державного бюджету – 17,7 млн грн, до місцевих бюджетів – 10,4 млн гривень.

Податківці нагадують, що екологічний податок сплачується суб’єктами господарювання за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, у тому числі за викиди двоокису вуглецю, за скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти, за розміщення та тимчасове зберігання відходів, у т.ч. радіоактивних. 

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині за воду, надра та лісові ресурси до бюджету сплачено понад 63 млн. грн. рентної плати



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube