У Миколаєві загорівся балкон на останньому поверсі, коли там нікого не було


09:4725.07.2024

2 пожежі в житлі та ще 34 на відкритих територіях вдалось оперативно ліквідувати минулої доби.

“Майже до кінця збігає другий місяць літа, а достукатись до свідомості наших громадян нам майже так і не вдається. Кожного дня професійним рятувальникам, вогнеборцям місцевих пожежних охорон доводиться приборкувати пожежі як на відкритих територіях, так і на об’єктах та в приватному секторі. В побуті люди найчастіше порушують правила пожежної безпеки, нехтують пошкодженою електромережею; в природних екосистемах – ігнорують поради ДСНС України щодо заборони спалювання сухостою, сміття, стерні і навіть спеціально підпалюють її в окремих епізодах”, – зазначають рятувальники.

Вчора, 24 липня, на Миколаївщині виникло 34 пожежі загальною площею 35 га. Зокрема, палаючі пожнивні залишки, сухостій, чагарники, сміття гасили вогнеборці у Первомайському (10), Вознесенському (4), Баштанському (6), Миколаївському (10) районах області та у самому місті Миколаєві (3).

В житлі цієї доби пожежі спалахували двічі. Одна на балконі двокімнатної квартири на останньому поверсі дев’ятиповерхівки в Інгульському районі Миколаєва. Вогнеборці по прибуттю одночасно подали водяні стволи через вікно за допомогою використання автодрабини та через рукавну лінію у під’їзді. Завдяки цьому вдалось запобігти поширенню вогню всередину квартири. На момент займання власників вдома не було.

У м. Снігурівка черговий караул 24 державної пожежно-рятувальної частини приборкав займання речей домашнього вжитку та побутової техніки в кімнаті житлового будинку, тим самим врятувавши суміжні приміщення.

У всіх випадках забезпечено оперативне реагування підрозділів Миколаївського обласного гарнізону оперативно-рятувальної служби. Зокрема, працювали 135 співробітників, 35 одиниць техніки ДСНС, місцеві пожежні охорони «Щербані», «Підгородня», «Гур’ївка», «Поділля», «Горохівське», «Олександрівка», допоміжна техніка від приватних підприємств та фермерських господарств.

Нагадаємо, біля Миколаєва два дні гасили масштабну пожежу на відкритій території.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube