У Миколаєві та Хмельницькому викрито змову на торгах із закупівель дизельних генераторів


10:2525.07.2024

Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України встановило наявність змови між ТОВ «Поділля Трейдком» та ТОВ «Трейд-Компані 2021» під час їх участі у двох процедурах закупівель, проведених на початку 2023 року комунальними підприємствами міст Миколаєва та Хмельницького.

Закупівлі передбачали придбання замовниками генераторів дизельних на загальну суму очікуваної вартості 15 млн. 879 тис. 900 гривень.

Про це повідомляється на сайті Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, передає Інше ТВ.

У ході розгляду справи Відділення встановило низку фактів, які свідчать про узгоджену поведінку учасників під час їх підготовки та участі в торгах.

Тому 23 липня 2024 року адміністративна колегія Південного МТВ визнала дії ТОВ «Поділля Трейдком» та ТОВ «Трейд-Компані 2021» порушеннями Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів. За це на відповідачів накладено штрафи на загальну суму 272 000 гривень.

Нагадаємо, згідно з Законом України «Про публічні закупівлі» підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів тендерів.

Як повідомляло Інше ТВ, За змову на тендері з утримання доріг: на Миколаївщині прокуратура вимагає повернути майже 3 млн.грн.  



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube