На Миколаївщині за добу було 49 пожеж: вигоріло маже 100 га, на пожежах постраждало 3 людини (ФОТО)


10:2517.07.2024

На Миколаївщині було 49 пожеж загальною площею майже 100 га.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Мешканці області, в переважній більшості, внаслідок необережного поводження провокували займання сухостою, чагарників, сміття, пожнивних залишків одразу в усіх районах області (Баштанський -12, Миколаївський – 15, Первомайський – 8, Вознесенський -2, м. Миколаїв – 9).

Деякі вогнеборці з одного виклику вимушені були прямувати одразу на іншу адресу без можливості перепочинку. Проблема останніх масштабних пожеж полягає у тому, що автошляхи опиняються у щільному димі, видимість майже відсутня, існує ризик виникнення дорожньо-транспортних пригод. Складність також полягає у тому, що вогонь з відкритих ділянок, сільськогосподарських угідь швидко “пробирається” до приватного сектору. До прикладу: вчора в с. Кам’януватка Братської територіальної громади горіло одразу 12 га відкритої території, 6 господарчих споруд, 10 вуликів на території приватних домоволодінь. Завдяки рятувальникам двом відділенням місцевої пожежної охорони, які оперативно прибули до місця, вдалось відбити загрозу від 3 житлових будинків та 6 господарчих споруд. Зафіксовано ще кілька епізодів, де спалахували споруди господарчого призначення в Казанківській ТГ Баштанського району, Коблівській ТГ Миколаївського району. Загальна площа пожеж склала понад 97 га, що не може не викликати занепокоєння та обурення. З такими “темпами” до осені громадяни випалять більшу частину природного фонду області.

Варто зазначити, що під час пожежі сухостою у с. Анатолівка Коблівської ТГ постраждав чоловік 1976 р.н, який самотужки намагався загасити полум’я поблизу власної оселі. Попередній діагноз – отруєння продуктами горіння, від госпіталізації він відмовився. Ще два чоловіка 1970, 1976 р.н. також постраждали і отримали попередньо аналогічні діагнози під час пожежі кімнати житлового будинку у с. Березанка Березанської ТГ. У цьому ж населеному пункті вогнеборці приборкали пожежу легкового автомобіля CITROEN площею 4 кв. м.

Від ДСНС Миколаїщини працювали чергові та резервні караули у складі 220 чоловік, 60 одиниць техніки, відділення МПО “Обухівка”, “Галицинове” “Миролюбівка”, “Підгородня”, “Воскресенське”, державного підприємства дослідного господарства “”Агрономія”, 10 взводу державного воєнізованого гірничо-рятувального загону ДСНС України.

На Миколаївщині за добу було 49 пожеж: вигоріло маже 100 га, на пожежах постраждало 3 людини (ФОТО) 9
На Миколаївщині за добу було 49 пожеж: вигоріло маже 100 га, на пожежах постраждало 3 людини (ФОТО) 21
На Миколаївщині за добу було 49 пожеж: вигоріло маже 100 га, на пожежах постраждало 3 людини (ФОТО) 11
На Миколаївщині за добу було 49 пожеж: вигоріло маже 100 га, на пожежах постраждало 3 людини (ФОТО) 22
На Миколаївщині за добу було 49 пожеж: вигоріло маже 100 га, на пожежах постраждало 3 людини (ФОТО) 13
На Миколаївщині за добу було 49 пожеж: вигоріло маже 100 га, на пожежах постраждало 3 людини (ФОТО) 23
На Миколаївщині за добу було 49 пожеж: вигоріло маже 100 га, на пожежах постраждало 3 людини (ФОТО) 15
На Миколаївщині за добу було 49 пожеж: вигоріло маже 100 га, на пожежах постраждало 3 людини (ФОТО) 24

Як повідомляло Інше ТВ, Через атаку російського дрона на Миколаївщині горів ліс



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube