Понад 12 млрд. грн.: у «Миколаївобленерго» назвали вартість повного відновлення своїх енергетичних об’єктів


19:1804.07.2024

Орієнтовна вартість фінансування, необхідного для повного відновлення енергетичних об’єктів АТ «Миколаївобленерго», складає понад 12 млрд. грн.

Про це розповів в.о. генерального директора АТ «Миколаївобленерго» Андрій Козань під час Форуму «Електричні мережі України 2024», який проходить в Києві 4 липня за організації Energy Club, інформують в АТ «Миколаївобленерго».

За його словами, на сьогодні головна мета компанії – забезпечити належну реконструкцію пошкоджених електричних мереж Миколаєва та області у відповідності до сучасних стандартів в енергетичній галузі. Однак Андрій Козань підкреслив, що зробити це «власними силами компанії неможливо».

Він розповів, що під час бойових дій обстрілами пошкоджено понад 1000 об’єктів електричних мереж Товариства, частина з них була повністю зруйнована. Наразі відновлення проводяться переважно за тимчасовими схемами, з використанням нетипових технічних рішень. Тому здійснені на деокупованих територіях відновлювальні заходи носять переважно тимчасовий характер, а мережі потребують повноцінного ремонту та реконструкції.

Андрій Козань поінформував, що в період з початку повномасштабного вторгнення завдяки Фонду підтримки енергетики, який координується Міністерством енергетики України та в межах українсько-німецького енергетичного партнерства, компанія отримала 9 повноприводних автовишок; сотні ізоляторів, вимикачів та пристроїв релейного захисту; десятки тон дизельного палива та інші матеріали та обладнання на загальну суму близько 150 млн. грн.

Як повідомляло Інше ТВ, Графік відключень у Миколаївській області на 5 липня: по 3 черги одночасно відключатимуть більшу частину доби



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube