У Миколаєві суд відправив до СІЗО 24-річного військовослужбовця, підозрюваного у державній зраді, – зраджувати йому допомагала дружина-росіянка


15:3004.07.2024

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Володимиром Лященком розглянуто клопотання про застосування міри запобіжного заходу 24-річному військовослужбовцю однієї з військових частин Миколаївщини, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.111 КК України.

Про це повідомили в пресслужбі Центрального районного суду м.Миколаєва, передає Інше ТВ.

Відповідно до матеріалів клопотання, у підозрюваного, який проходив військову службу за контрактом, виник умисел на вчинення державної зради шляхом переходу на бік ворога.

Для реалізації цієї мети він залучив свою дружину, громадянку РФ, яка мала підшукати йому способи для здійснення незаконного переходу на сторону країни-агресора.

В подальшому вона надала йому, відповідно до матеріалів справи, контакти представника РФ, з яким вони, використовуючи засоби конспірації, почали листування. За деякий час представник країни-агресора надав підозрюваному завдання надіслати інформацію про місце проходження його служби, дані командирів, у тому числі, адреси проживання, інших військовослужбовців, зокрема тих, які мають родичів на території РФ.

На виконання завдання підозрюваний надіслав інформацію, що стосувалась його особисто та керівництва військової частини. В подальшому він отримав ще одне завдання, що стосувалось надання інформації про місце його служби, проте виконати його не встиг, оскільки був затриманий співробітниками СБ України.

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримав.

Підозрюваний не визнав провину, зазначив, що лише хотів виїхати за межі країни, передав дані стосовно командирів військової частини, оскільки сподівався отримати за це допомогу у виїзді з України.

Захисник просив застосувати запобіжний захід із визначенням розміру застави.

За результатами розгляду слідчий суддя Володимир Лященко постановив застосувати стосовно підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Як повідомляло Інше ТВ, На Львівщині жінка здала СБУ свого чоловіка, якого завербувало ФСБ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube