Підприємства Миколаївщини отримали понад 335 млн. грн. бюджетного відшкодування ПДВ


17:4303.07.2024

За перше півріччя 2024 року 46 суб’єктам господарювання Миколаївщини відшкодовано податку на додану вартість у сумі 335,3 млн гривень. 

Сьогодні процедура відшкодування ПДВ прозора і платники вчасно отримують кошти, перевірки проводяться лише у разі виявлення системою підозрілих операцій, реальність яких потребує підтвердження, – повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв. Ми здійснюємо перевірки лише у випадках, коли необхідно пересвідчитися, що дані податкових накладних у податкових деклараціях відповідають фактичному стану справ. ДПС не може і не буде ігнорувати ризики ухилення від оподаткування.

Нагадуємо платникам податків, що право на бюджетне відшкодування мають усі платники податку на додану вартість незалежно від терміну реєстрації, у яких є в наявності правомірне сформоване від’ємне значення між сумою податкового зобов’язання та сумою податкового кредиту.

Відповідно до пункту 200.7 статті 200 Податкового кодексу України платник податку, який має право на отримання бюджетного відшкодування та прийняв рішення про повернення суми бюджетного відшкодування, подає до відповідного контролюючого органу податкову декларацію та заяву про повернення суми бюджетного відшкодування, яка відображається у податковій декларації, повідомили у Головне управління ДПС у Миколаївській області.

Нагадаємо також: У Миколаєві розповіли про майнові податки в умовах воєнного стану



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube