На Миколаївщині перед судом постане злочинне угруповання за збут наркотиків, зброї і боєприпасів


12:5703.07.2024

Правоохоронці перекрили канал збуту наркозасобів та озброєння, який налагодили зловмисники. За допомогою сервісу поштових відправлень шестеро фігурантів, четверо з яких діяли у складі злочинної групи, надсилали товар замовникам по усій країні. Нині досудове розслідування за ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 263, ч. 2, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 309, ч. 1 ст. 313 та ч. 1, ч. 2 ст. 317 КК України слідчі поліції завершили. За скоєне фігурантам загрожує до 12 років ув’язнення.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Викрили протиправну діяльність організованого злочинного угруповання оперативники управління боротьби з наркозлочинами обласного главку поліції, слідчі та оперуповноважені Первомайського районного відділу разом із оперативниками карного розшуку, фахівцями кримінального аналізу обласного управління поліції за участі вибухотехніків і кінологів та силової підтримки спецпризначенців, під процесуальним керівництвом Первомайської окружної прокуратури.

У ході розслідування поліцейські встановили, що 41-річний мешканець Первомайського району організував незаконний бізнес, залучивши до своєї злочинної діяльності ще трьох знайомих віком від 28 до 35 років. Разом чоловіки налагодили схему збуту наркотичних засобів, зброї і вибухових пристроїв по усій території країни. Організатор отримував озброєння і партії наркотичних засобів і психотропних речовин, які фасував, та у подальшому передавав членам угруповання для подальшого збуту. Щомісячний прибуток злочинної групи від протиправної діяльності складав більше пів мільйона гривень.

Ще двоє фігурантів діяли самостійно. Один постачав оптові партії наркозасобів організатору злочинної групи та ще одному фігуранту, який самостійно їх збував наркозалежним.

Правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків, у тому числі і за місцями мешкання фігурантів та у їхніх автомобілях. Під час яких виявили та вилучили понад 4,2 кг готового до вживання канабісу, 50 грамів амфетаміну, 120 грамів Альфа PVP, колби та пластикові ємності з невстановленими речовинами, 44 гранати Ф-1 та 1 граната РДГ 5 із запалами, 48 запалів до ручних гранат (УЗРГМ), 265 набоїв різного калібру, ручні протитанкові гранатомети, рушниці, пістолети різних марок та штик-ножі, мобільні телефони, сім-картки, планшети, банківські картки, флеш-накопичувачі, грошові кошти в сумі понад 270 тисяч гривень, майже 4000 доларів США, понад 3600 Євро та більше 700 крон, пакувальний матеріал, вакуматор, вакумні пакети, накладні та чеки відправок, чорнові записи та інші речові докази злочинної діяльності угруповання.

У березні за процесуального керівництва Первомайської окружної та Миколаївської обласної прокуратури шістьом фігурантам справи слідчі повідомили про підозру за ч. 2 ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, а саме зберігання, придбання, збут вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу, вчинені за попередньою змовою групою осіб, ч. 2 ст.309 Кримінального кодексу України – незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту, вчинене повторно, ч. 1 ст. 313 Кримінального кодексу України, а саме придбання, зберігання обладнання призначеного для виготовлення психотропних речовин, ч. 1 ст. 317 Кримінального кодексу України – надання приміщення для незаконного вживання наркотичних засобів.

Відповідно до санкцій інкримінованих статей зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На цей час слідчі закінчили розслідування та направили кримінальне провадження до прокуратури, яка скерувала обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.

Як повідомляло Інше ТВ, Просто бінго – погрози та опір поліцейським, зброя та канабіс: на Миколаївщині затримали чоловіка (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube