Миколаївські паралімпійці вибороли 9 ліцензій на участь у XVIІ Паралімпійських Іграх у Франції


20:1602.07.2024

Паралімпіада-2024 відбудеться з 28 серпня по 08 вересня у Парижі.

Миколаївські спортсмени представлять Україну у 4 видах спорту: пара плавання, фехтування на візках, пара легка атлетика та пара теніс настільний.

Про це повідомляє «Миколаївський Інваспорт», передає Інше ТВ.

Пара плавання:

МСУМК ГОНТАР Анна (20 років) – бронзова призерка XVI Паралімпійських ігор у Японії, багаторазова чемпіонка і призерка чемпіонатів світу та Європи. Тренують Анну ЗТУ Ільїн Микола, Сальнікова Олена.

МСУМК ПАЛАМАРЧУК Сергій (35 років) – триразовий бронзовий призер ХV Паралімпійських ігор у Бразилії, учасник XVI Паралімпійських ігор у Японії, багаторазовий переможець і призер чемпіонатів світу та Європи. Тренується у ЗТУ Ільїної Тетяни.

МСУ МАЛЬЦЕВА Ангеліна (20 років) – багаторазова переможниця чемпіонатів і Кубків України, учасниця чемпіонату Європи у Португалії. Це для неї буде перша Паралімпіада. Тренує спортсменку Козленко Андрій.

МСУ ВАСИЛЕНКО Дмитро (32 роки) – багаторазовий чемпіон України, учасник чемпіонату світу та Європи, але ця Паралімпіада для нього буде перша. Дмитро тренується у ЗТУ Вдовиченка Геннадія, Воронцової Оксани.

Фехтування на візках:

МСУМК НАУМЕНКО Олег (38 років) – бронзовий призер ХV Паралімпійських ігор у Бразилії, учасник XVI Паралімпійських ігор у Японії, багаторазовий призер Кубків світу, чемпіонатів світу і Європи.

МСУМК СЕРЬОЖЕНКО Дмитро (34 роки) – дебютант Паралімпіади-2024. Дмитро – чемпіон світу, призер Кубків світу та чемпіонатів Європи.

Тренують пара фехтувальників ЗТУ Яновський Геннадій, Дорошин Олександр і Христик Володимир.

Пара легка атлетика:

ЗМСУ ЦВЄТОВ Ігор (30 років) – дворазовий переможець XV Паралімпійських ігор у Бразилії, дворазовий срібний призер XVI Паралімпійських ігор у Японії, багаторазовий чемпіон і призер чемпіонатів світу та Європи. Ігор – спортсмен Миколаївської спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з легкої атлетики, тренується у ЗТУ Деркача Віктора.

Пара теніс настільний:

МСУМК КОСМІНА Наталя (41 рік) – чемпіонка ХV Паралімпійських ігор у Бразилії, багаторазова призерка чемпіонатів світу, Європи та міжнародних турнірів.

МСУ ШИНКАРЬОВА Ірина (19 років) – багаторазова переможниця і призерка чемпіонатів та Кубків України, призерка міжнародних турнірів. Ірина – наймолодша учасниця від Миколаївщини, вона вперше прийме участь у Паралімпійських Іграх.

Як повідомляло Інше ТВ, На Олімпіаді в Парижі виступатимуть двоє спортсменів з Миколаєва



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube