На Миколаївщині планують створити ландшафтний заказник «Чичикліївський»: обстеження проведені (ФОТО)


20:4501.07.2024

28 червня проведено натурні обстеження території, де проєктується створити ландшафтний заказник “Чичикліївський”.

Про це повідомили в управлінні екології та природних ресурсів Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

Частина цінних для збереження біорізноманіття земель знаходиться у постійному користуванні ДП “Ліси України” філії “Вознесенське лісове господарство”. Територія представлена цілинними балковими схилами, тут поєднуються вапнякові схили з характерними для них петрофітно-степовими угрупованнями, байрачними лісами.

У клопотанні про створення заказника, підготовленого ГО “Українська природоохоронна група”, зазначається, що тут зростає 23 види рослин, що підлягають охороні на державному рівні.

Під час виїзду за участі представників ДП “Ліси України”, управління екології та природних ресурсів Миколаївської обласної військової адміністрації, ГО “Українська природоохоронна група” підтверджено місця зростання видів, занесених до Червоної книги України, зокрема горицвіту весняного, ковили волосистої, півників понтичних, дроку скіфського, астрагалу одеського та ін.

Як повідомляло Інше ТВ, 27 червня на сесії Миколаївської обласної ради прийнято рішення про оголошення ландшафтного заказника місцевого значення «Чортальські обрії»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube