“Не мовчи. Полон вбиває”: у Миколаєві пройшла чергова акція-нагадування про військовополонених (ВІДЕО)


18:2030.06.2024

У Миколаєві 30 червня відбулася мирна акція-нагадування за участі рідних, близьких військовополонених та тих, кого вважають зниклими безвісти. В акції взяли участь 140 людей.

Про це повідомляє «Суспільне Миколаїв».

Учасниця акції Оксана розповідає, вже більше двох років з полону чекає чоловіка та батька. Про полон чоловіка жінка дізналася зі слів російського військовослужбовця, який зателефонував на її номер. Батько потрапив у полон під час евакуації з Маріуполя.

“Обидва захисники Маріуполя, військовослужбовці 36-ї бригади. З перших днів повномасштабного вторгнення пішли захищати рідну країну, і так сталося, що потрапили в Маріуполь, і потрапили в полон”, — говорить дружина і донька військовополонених.

Зі слів жінки, на захист країни чоловік та батько стали 26 лютого 2022 року.

“Чоловік займався бджільництвом, тримав бджіл, а тато — водій КамАЗу. Вони розуміли, що треба захищати, якщо зараз всі сховаються і ніхто не піде, то нічого не буде”, — зазначила Оксана.

Дружина військовополоненого Тетяна каже, зв’язку з чоловіком не має. Востаннє бачила його на відео у січні 2024 року, про стан його здоров’я дізнавалася у звільнених побратимів.

“Третій рік полону, крик душі. Ми всі очікуємо своїх рідних. 53-й обмін, мого чоловіка так і не обміняли. Борюся, чекаю. Хочемо, щоб нас почуло все суспільство. Докричатися, щоб наших рідних, всіх, які зараз у полоні, повернули додому”, — каже Тетяна.

Лідія розповідає: спочатку син вважався безвісти зниклим, пізніше її племінники розшукали чоловіка. Він у російському полоні вже понад два роки.

“Два роки і 20 днів вже він у полоні. Чекаю його звільнення. Три підряд обміни – немає нікого поміняних. Дуже погано обміни йдуть, з нетерпінням чекаю”, — сказала мати військовополоненого.

Лідія Немлій – волонтерка з 2014 року. Говорить, щотижня приходить на акцію, щоб підтримати родини військовополонених.

“Я просто, як і всі інші, чекаю на них. Я зараз чекаю усіх військовополонених з “Азовсталі”, з 36-ї бригади. Бо я сама вже як десятий рік допомагаю їм”, — зазначила волонтерка.

Алла Левченко говорить, що знайома з більшістю сімей, які приходять на акцію, тому вважає за потрібне підтримувати їх.

“Вся біда в тому, що вся Україна в однаковій ситуації, а родини, вони постраждали напевно найбільше, тому я вважаю, що ми маємо підтримувати такі сім’ї, вони не мають відчувати, що вони одні з цією бідою”, — каже Алла Левченко.

За словами інспекторки сектору превентивної комунікації ГУ Нацполіції в Миколаївській області Алли Жуґди, на мирну акцію 30 червня прийшли близько 140 людей.

Як повідомляло Інше ТВ, Росія незаконно утримує понад 14 тис. громадян України – Лубінець



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube