Ще одному прихильнику «руського міру» на Миколаївщині слідчі поліції оголосили про підозру


14:1428.06.2024

Чоловіку загрожує до восьми років ув’язнення за підтримку і розповсюдження матеріалів із закликами про виправдовування та визнання дії країни-агресора правомірними, а також до зміни меж державного кордону.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Злочинні дії пошановувача викрили слідчі Первомайського районного відділу поліції разом зі співробітниками управління Служби безпеки України в Миколаївській області.

52-річний мешканець Кривоозерської громади, використовуючи спеціалізовану програму, входив у заборонену соціальну мережу та з власного профілю з початку війни, свідомо підтримував та поширював на власній сторінці матеріали iз закликами до змiни меж територiї або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, та виправдовуванням і визнанням правомірними дії країни-агресора.

За місцем проживання зловмисника поліцейські провели санкціонований обшук, під час якого виявили та вилучили мобільний телефон, в якому містились докази його злочинної діяльності. Усе вилучене направили на дослідження.

Нині за процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури слідчі поліції повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні інкримінованих йому злочинів, передбачених ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України», ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодесу України «Поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників».

Санкціями вказаних статей передбачено покарання до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Відносно підозрюваного у суді обрано запобіжний захід домашній арешт терміном на два місяці. Досудове розслідування триває.

Як повідомляло Інше ТВ, Передавав ворогу координати позицій ППО у Миколаєві: ворожого інформатора засуджено до 5 років позбавлення волі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube