Site icon inshe.tv

На честь сьогоднішнього свята музей ім.Верещагіна в Миколаєві запрошує безкоштовно відвідати виставку ікон (ФОТО)

28 червня 2024 року до Дня Конституції України Миколаївський обласний художній музей імені В.В. Верещагіна запрошує миколаївців та гостей міста безкоштовно відвідати виставку «Краса святості і святість краси», на якій представлені українські домашні ікони із приватної колекції.

Про це повідомили в музеї, передає Інше ТВ.

«Домашня ікона – традиція християнської сім’ї. Домашня або сімейна ікона супроводжувала людину протягом усього земного життя. Коли народжувалась дитина, їй дарували ікону і вже з дитинства її вирощували в молитві до Бога. Ту ж ікону, яку дарували дитині під час хрещення, давали їй під час урочистого причастя. “Домашня” та “сімейна” ікони стали синонімами. Далі святим чином батьки благословляли дітей на шлюб, і після Божого благословення ікона ставала оберегом для новоствореної сім’ї. Сімейні ікони, як правило, передавалися з покоління до покоління і завжди перебували у будинку.

Сьогодні ці ікони знаходяться у виставковому залі музею, де кожен із тих, хто відвідає виставку, може на власні очі побачити цю унікальну експозицію», – йдеться в дописі-запрошенні.

Як повідомляло Інше ТВ, Сьогодні – День Конституції України: як ухвалювався головний документ країни, і що було до нього

Exit mobile version