Миколаївщину відвідав Посол Німеччини в Україні Мартін Єґер – цікавився ситуацією в енергетиці (ФОТО)


21:4327.06.2024

У четвер, 27 червня, в Миколаївській ОВА відбулась зустріч керівництва області з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Мартіном Єґерем.

Під час зустрічі сторони обговорили подальшу співпрацю у сфері фінансування закупівлі додаткових джерел генерації електричної й теплової енергії, а також попередні домовленості з німецькими партнерами, досягнуті на Конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – 2024) у Берліні.

Про це повідомили в пресслудбі Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

Начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім подякував за підтримку України, зокрема, й Миколаївщини з боку Німеччини та наголосив на важливості забезпечення енергетичної стійкості регіону.

«Завдяки співпраці з німецькими партнерами ми не лише модернізуємо інфраструктуру Миколаївщини, але й зробимо її більш стійкою до майбутніх викликів. Впровадження додаткових джерел генерації енергії, таких як когенераційні установки, забезпечить більшу надійність нашої енергосистеми», – сказав він.

Мартін Єґер підтвердив готовність ФРН продовжувати підтримку та фінансування енергетичних проєктів в Україні.

«Німеччина залишається надійним партнером України. Ми готові сприяти впровадженню нових технологій у сфері генерації енергії та підтримувати інноваційні проєкти», – сказав він.

Крім того, керівник ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов розповів про підготовку до наступного опалювального сезону й переваги встановлення когенераційних установок для забезпечення стабільного його проходження.

Нагадаємо, що Нижньою Саксонією виділено два млн євро на допомогу Миколаївській області у 2024 році та передано 10 автомобілів Multivan від «Volkswagen AG» для перевезення дітей у сільській місцевості.

Крім того, Миколаївська область одна з десяти, де реалізується Спеціальна програма допомоги Україна/ЄС стійким регіонам (SAP). Це один із проєктів, які Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) реалізує в Україні. Його метою є підтримка уповноважених урядових і неурядових установ у вибраних областях України для надання послуги на основі потреб для базового догляду та захисту населення.

Зокрема, новим компонентом проєкту SAP є відкриття кол-центрів при лікарнях. У травні 2024 року проєкти реалізовано у двох лікарнях регіону, де також проведені інфраструктурні роботи.

Серед іншого – чотири громади забезпечені лабораторно-діагностичним обладнанням для центрів первинної медико-санітарної допомоги, у шести створено Центри соціально-психологічної допомоги при закладах соціального захисту населення, збудовано модульну лікарню тощо.

Як повідомляло Інше ТВ, Україна отримала від Німеччини нову партію спецтехніки для відновлення енергетичної інфраструктури – Миколаївщині теж перепало (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube