Пумята, рисята і сервалята: у Миколаївському зоопарку показали хижих кошенят (ФОТО)


22:4126.06.2024

Навесні та на початку літа у Миколаївському зоопарку розпочинається бебі-бум. І цей рік виключенням не став.

Миколаївський зоопарк показав своїх хижих кошенят, які з’явились цьогоріч, передає Інше ТВ.

Троє кошенят у пуми Анди в парі з Арманом (він народився в Миколаївському зоопарку у 2015 році) народились 17 травня. Анда – молода пума, 2021 року народження, вона приїхала до Миколаєва з Рівненського зоопарку. Незважаючи на те, що це її перший приплід, Анда показала себе чудовою мамою. Вона дбайливо доглядає за кошенятами, годує їх, грається з ними, захищає, гарчить на відвідувачів і співробітників.

Вперше оглянути дитинчат зоопарковці змогли тільки у місячному віці, заманивши маму в сусідній вольєра на смаколики, а до того Анда не відходила від дітей. Під час огляду з’ясувалось, що серед малюків один самець і дві самочки.

Цих красунчиків вже можна побачити у вольєрі, розташованому навпроти нових вольєрів «Острова звірів». Звертайте увагу на вихід з кам’яного гроту – саме з нього найчастіше визирають допитливі мордочки пумят.

А от маленьких дитинчат рисі євразійської, які народились 27 травня, можна побачити поки що тільки здалеку. Тимчасово підхід до вольєру перекрито, щоб не турбувати малюків. Рисенят також троє, і всі троє – самці.

Маму дитинчат звуть Зара, тата – Люпин. Це вже другий приплід Зари. І якщо першого малюка Зара, будучи ще недосвідченою, не годувала, то зараз вона показала себе хорошою мамою – годує і оберігає малюків. І не одна, їй допомагає бабуся дитинчат на ім’я Забава, що мешкає в цьому ж вольєрі і приймає найактивнішу участь у вирощуванні потомства.

Троє малюків (два самця і самка) народились 4 квітня і в пари сервалів Міри і Хасана. У Міри це також перший приплід. Самка годує дитинчат самостійно і дбайливо доглядає за ними. Поки малюки разом з мамою знаходять у внутрішньому приміщенні, але невдовзі їх вже можна буде побачити на експозиції.

Як повідомляло Інше ТВ, Як за мирних часів: у Миколаївському зоопарку відзначили День захисту дітей (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube