До місцевих бюджетів Миколаївщини забезпечено майже 80 млн грн податку на нерухомість


14:5225.06.2024

Майнові податки – це вагома частка надходжень бюджетів громад. Тому сплата власниками нерухомості передбачених платежів до бюджету створює належні умови для бюджетної стабільності громад та виконання соціально-економічних програм.

Податкова служба Миколаївщини забезпечує якісне адміністрування майнових податків та завжди уважно опрацьовує інформацію, отриману від органів місцевого самоврядування про потенційні джерела додаткових надходжень.

Завдяки постійній цілеспрямованій роботі щодо визначення об’єкта оподаткування податком на нерухоме майно, відмінним від земельної ділянки (так званий «податок на нерухомість»), та суми податку до сплати, Головним управлінням ДПС у Миколаївській області у січні – травні 2024 року до місцевих бюджетів мобілізовано 79,8 млн грн податку на нерухомість, що на 29 млн грн більше, ніж у 2023 році.

Лідерами у сплаті податку на нерухомість є власники об’єктів нерухомості – юридичні особи, внесок яких у місцеві бюджети Миколаївщини за 5 місяців 2024 року становить 57,2 млн гривень. Фізичні особи – власники майна перерахували до місцевих скарбниць області податку на нерухомість у сумі 22,6 млн гривень.

Слід зазначити, що сплачені до бюджетів місцевих громад податки є джерелом фінансування соціальної сфери, фінансовим підґрунтям для розвитку інфраструктури та впровадження ефективних проєктів розвитку регіону.

Сподіваємося, що активна роз’яснювальна робота лідерів громад про важливість виконання податкових зобов’язань власниками майна теж сприятиме фінансовому добробуту громад. 

Нагадаємо: За 5 місяців з держбюджету на безпеку та оборону направили майже 733 млрд.грн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube