У Миколаєві відновили ще один медзаклад, який постраждав у перший рік повномасштабної війни, – МОЗ


09:2922.06.2024

У Миколаєві відновлено Центр первинної медико-санітарної допомоги №4, який постраждав внаслідок російського обстрілу ще восени 2022 року. 

Про це йдеться в пресрелізі МОЗ України, передає Інше ТВ.

Миколаївська область та м. Миколаїв були серед регіонів, що від початку війни перебували під обстрілами та авіабомбардуваннями, внаслідок чого багато об’єктів інфраструктури, в тому числі і медичної, було тут пошкоджено. Крім того, ворог вбивав і знущався з мирних жителів.

На початку вересня 2022 року внаслідок ворожих обстрілів Миколаївщини вибуховою хвилею було значно пошкоджено будівлі Центру первинної медико-санітарної допомоги №4. Уламками від боєприпасів було вибито вікна та двері будівлі, а також пошкоджені стіни, стеля й дах. Пошкоджень зазнало медичне обладнання та техніка. 

Завдяки спільним зусиллям партнерів у лікарні вдалося повністю замінити пошкоджене майно та здійснити поточний ремонт. Так, завдяки допомозі благодійної організації БФ «Лікарі без кордонів» відновили вікна та двері. Гуманітарна організація «Grone» надала медзакладу як гуманітарну допомогу сантехніку. Громадська організація «Громада Хаб» та ММ БФ «Вихід» забезпечили медичним обладнанням. Гуманітарна організація «Save the children» надала медичні та офісні меблі.

Крім того, завдяки благодійному гранту від проєкту UNICEF у медзакладі облаштували дві комфортні зали очікування для пацієнтів. Роботи завершились у листопаді 2023 року.

Наразі тут повністю відновлено покрівлю, кабінети лікарів-педіатрів, терапевтів, загальної практики–сімейної медицини, пункт щеплення, лабораторію тощо. 

Як зазначають в МОЗ, заклад обслуговує мешканців міста та, як і до повномасштабної війни, продовжує цілодобово працювати та надавати первинну медичну допомогу. Лише за минулий рік медпослуги тут змогли отримати понад 45 тисяч пацієнтів. 

Загалом по всій Україні за період повномасштабної війни ворог пошкодив 1 619 об’єктів медзакладів та 214 – зруйнував вщент. 522 об’єкти медзакладів вдалося відновити повністю та ще 358 – відновлені частково. На Миколаївщині було відновлено повністю 82 об’єкти медзакладів та ще 50 – відновлені частково. 

Як повідомляло Інше ТВ, ось так виглядав ЦПМСД №4 до початку відновлення.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube