За 5 місяців цього року платники Миколаївщини отримали понад 44 тис. адмінпослуг від податкової служби


17:5317.06.2024

Податкові послуги – це якісний сервіс, оперативність, безкоштовність та індивідуальний підхід до кожного платника. Про це йде мова у коментарі начальниці управління податкових сервісів Головного управління ДПС у Миколаївській області Тетяни Добренецької.

У Центрах обслуговування платників ГУ ДПС у Миколаївській області надається широкий спектр адміністративних, консультативних та інформаційних послуг платникам податків, які у зручний для них час мають змогу подати податкову звітність, отримати кваліфіковану консультацію та якісні адміністративні послуги. 

Податківиця відмітила, що найбільшим попитом у платників користується послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України (у вигляді книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. За 5 місяців поточного року нею скористалися 29055 громадян. 

Не менш запитуваною залишається послуга з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. У січні – травні 2024 року за отриманням зазначеної послуги звернулося 9020 громадян. 

Також упродовж зазначеного періоду зареєстровано 1986 програмних реєстраторів розрахункових операцій, 1549 книг обліку розрахункових операцій, 1289 розрахункових книжок та 659 реєстраторів розрахункових операцій. Окрім того, суб’єктам господарювання надано 515 витягів з реєстру платників ПДВ. 

Всього ж станом на 01.06.2024 фахівцями управління податкових сервісів ГУ ДПС у Миколаївській області надано понад 44 тисячі адміністративних послуг.

Тетяна Добренецька нагадала, що на Миколаївщині забезпечено роботу 22 державних податкових інспекцій, на базі яких працюють 8 сервісних центрів обслуговування платників (ЦОП), до яких можна звернутися з питань отримання адміністративних, консультаційних та інформаційних послуг, приймання звітності тощо. Крім того, в області функціонує 1 пункт видачі електронних ключів, розташований в приміщенні Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області.

Звернула увагу, що станом на 01.06.2024 внаслідок ворожих обстрілів з боку агресора пошкоджень та руйнувань зазнали приміщення деяких ЦОП та державних податкових інспекцій області. Тож порекомендувала з актуальною інформацією щодо роботи ДПІ ознайомитися на сайті Головного управління ДПС у Миколаївській області за посиланням: http://mk.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/teritorialni-organi/.

Поряд з цим зазначила, що в умовах воєнного стану залишається актуальним максимальне використання дистанційного формату спілкування платників з контролюючим органом, зокрема за допомогою електронних сервісів ДПС – «Електронний кабінет платника податків» та застосунок «Моя податкова».

Шановні платники! Звертайтеся до податкової служби Миколаївщини та отримайте якісні сервісні послуги від провідних спеціалістів. До кожного платника податківці використовують індивідуальний підхід, що дозволяє вирішити усі податкові питання.

Нагадаємо, жителі Миколаївщини підтримують ЗСУ – сплатили на 350,7 млн. грн. військового збору



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube