На Миколаївщині керівник підприємства самовільно разорав 11,5 га землі на узбережжі Південного Бугу – відкрито кримінальне провадження


19:2817.06.2024

За процесуального керівництва прокурорів Кривоозерського відділу Первомайської окружної прокуратури повідомлено про підозру директору одного із сільськогосподарських підприємств Кривоозерської територіальної громади за фактом самовільного зайняття земельної ділянки в охоронних зонах (ч. 2 ст.197-1 КК України).

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі, передає Інше ТВ.

За даними слідства, у вересні 2023 року підозрюваний, керуючи процесом обробітку земельних ділянок, які перебувають у володінні очолюваного ним підприємства, не маючи відповідного рішення органу виконавчої влади про передачу у власність або надання у користування (оренду) земельної ділянки, яка відноситься до земель водного фонду, самовільно зайняв земельну ділянку прибережної захисної смуги річки Південний Буг площею 11, 5 га, здійснивши її розорювання та обробіток.

Внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки державі завдано шкоду у розмірі понад 60 тис грн.

Досудове розслідування здійснюється ВП №3 Первомайського районного відділу поліції.

За вказане кримінальне правопорушення загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 2 років.

Як повідомляло Інше ТВ, в травні на Миколаївщині виявили незаконний гравійно-піщаний кар’єр – прокуратура відкрила кримінальне провадження (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube