У двох медзакладах Миколаївщини реалізують проєкти з відновлення та посилення первинної медичної допомоги для понад 70 тисяч мешканців


09:2916.06.2024

В рамках відкритої грантової програми Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» два заклади Миколаївщини – Вознесенький та Снігурівський ЦПМСД – розпочали запровадження новітніх методів діагностики неінфекційних захворювань, заходи з розширення доступу до паліативних послуг та розвитку організаційної спроможності. 

Про це повідомили в НСЗУ, передає Інше ТВ.

Вознесенський ЦПМСД проаналізував ситуацію із неінфекційними захворюваннями у громаді і планує провести широку інформаційну кампанію. Кампанія допоможе жителям дізнатись про причини і наслідки неінфекційних захворювань, а також сформувати правильну поведінку для їх попередження. Також, для медичних працівників буде проведено навчальні заходи для того, щоб підвищити ефективність своєчасного попередження, виявлення та лікування неінфекційних захворювань.

Снігурівський ЦПМСД в рамках гранту для БФ «Вихід», отримає обладнання, яке дозволить посилити спроможність закладу у наданні паліативної допомоги та допомоги людям, що мають обмежене пересування. Крім цього заклад буде оснащений обладнанням безперебійного живлення, що допоможе забезпечити зберігання вакцин та медикаментів. Медичні працівники пройдуть навчання із ведення пацієнтів із туберкульозом, ВІЛ-інфекцією, правила діагностики та раннього виявлення раку шкіри та комунікації з пацієнтами.

Проєкти втілюються в рамках Відкритої грантової програми Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я», завдяки якій 11 закладів із 7 регіонів України отримали допомогу на відновлення доступу до медичних послуг, що були перервані в результаті війни. Загалом надана підтримка створила умови на нажання послуг у закладах для більше як 1,5 млн. українців. 

Довідка: Проєкт USAID «Підтримка реформи охорони здоровʼя» — це шестирічний проєкт, спрямований на підтримку реформування та відновлення системи охорони здоровʼя України за фінансового сприяння уряду США. Мета Проєкту — розбудова прозорої, підзвітної та ефективної системи охорони здоровʼя, здатної задовольняти актуальні потреби населення України. 

Шляхом підтримки медичної реформи та цифрової трансформації охорони здоров’я Проєкт сприяє боротьбі з корупцією в медичному секторі та покращує доступ українців до високоякісних медичних послуг. Зараз діяльність сфокусована на відновленні системи охорони здоров’я для забезпечення безперервності надання медпослуг, зменшенні рівня захворюваності та зміцненні стійкості системи у протистоянні викликам війни. 

Як повідомляло Інше ТВ, 25 медзакладів у Миколаївській області безоплатно надають послугу ведення вагітності



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube