Пожежі на Миколаївщині: загинув чоловік, горіло поле з ячменем


11:0509.06.2024

Минулої доби в приватному секторі Миколаївщини зареєстровано дві пожежі.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Так, горіла кімната площею 8 кв.м у житловому будинку на вул. Набережній с. Калинівка Вознесенського району. Завдяки оперативній роботі вогнеборців вдалось не допустити поширення вогню на всю оселю.

На вул. Пекаря с. Сухий Єланець Миколаївського району пожежа призвела до трагедії. Як з’ясувалось, односельці побачили щільний дим в одному з будинків на вулиці. До приїзду рятувальників сусідам вдалось винести бездиханне тіло господаря 1979 р.н. на двір. Площа пожежі, яку загасили рятувальники, склала 30 кв м.

Загалом працювало 8 надзвичайників, 2 одиниці техніки. В другому випадку на місце прибуло відділення місцевої пожежної охорони “Бузьке”. Причини наразі встановлюються.

Також минулої доби зазнали шкоди від вогню відкриті території і поле із зерновою культурою.

Горіла суха трава, чагарники у Баштанському, Миколаївському районах та м. Миколаєві. Варто зазначити, що у с. Лагодівка Казанківської ТГ внаслідок пожежі сухостою (2,9 га) зайнявся ячмінь на корені (1,5 га). Завдяки спільним діям рятувальників та відділенню місцевої пожежної охорони «Миколаївка» вдалось врятувати поле площею 50 га. Причина встановлюється. Ще у двох випадках відбито загрозу вогню від житлових будівель.

Загальна площа горіння склала понад 9 га.

Рятувальники попереджають, що сьогодні, 9 червня, по м. Миколаєву та на півдні області надзвичайна пожежна небезпека (5 клас), на заході висока пожежна небезпека (4 клас). За прогнозами синоптиків, сьогодні очікується денна температура повітря 29-32°С. Тож будьте обережні з вогнем.

Як повідомляло Інше ТВ, за позаминулу добу 17 пожеж в екосистемах Миколаївщини – горіло на 16 га.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube