У Широківській громаді на Миколаївщині savED з партнерами відкрив тимчасову школу – взамін зруйнованої росіянами (ФОТО)


12:2301.06.2024

До Дня захисту дітей у Широківській громаді в Баштанському районі відкрили тимчасову школу, адже сільська школа була повністю зруйнована внаслідок агресії рф.

Проєкт був реалізований фондом savED разом із партнерами, і це надасть майже 200 дітям можливість продовжити навчання, повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА.

Це вже друга тимчасова школа, яку savED облаштував в області. За понад рік роботи savED на Миколаївщині вже створено в регіоні 20 освітніх центрів для дітей і молоді, облаштовано 5 укриттів та йде робота ще над 6, у 12 громадах savED реалізує програму для молоді UActive.

До створення тимчасової школи долучились, зокрема, проєкт «U-Lead з Європою», спільно із яким savED створив освітній центр «Вулик», а також фонди Choose love та Reimagine Ukraine, бізнеси Lenovo, Bakehouse та Henkel, краудфандингова платформа «Моє Місто», а також Максим Іщенко з приватним донатом.

«Рік тому, приїхавши сюди, нас зустріли руїни школи й водночас – очі дітей, яким ніде було зустрітись на урок, пограти в настільні ігри чи почитати книжку. І вже сьогодні вони мають освітній центр з гаджетами, технікою і міні-бібліотекою, а також низку освітніх просторів для проведення занять та консультацій. А для безпеки дітей і вчителів облаштоване комфортне укриття», – додала співзасновниця savED та керівниця відділу впровадження Анна Пуцова.

Збір коштів на тимчасову школу в Широківській громаді фонд savED оголосив рік тому під час літньої кампанії «До школи знов». Ця школа – один із результатів тогорічної кампанії й відкриває її фонд напередодні нового сезону «До школи знов», який лунатиме з лейтмотивом #Двіжуй_за_дітей. У межах кампанії savED планує збирати кошти на рюкзаки з начинням для навчання під час відключень для дітей з кількох деокупованих громад Миколаївщини та залучати бізнес й меценатів для облаштування укриттів і тимчасових шкіл.

Як повідомляло Інше ТВ, У Миколаєві savED відремонтувала та облаштувала укриття в ліцеї (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube