У Новоодеській лікарні на Миколаївщині завдяки гранту з’явився новий рентген-апарат (ФОТО)


19:0012.03.2024

Застарілий рентген-апарат 1986 року в Новоодеській багатопрофільній лікарні не підлягав ремонту через завершення рекомендованого терміну експлуатації.  

Але завдяки гранту від Проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» Новоодеська багатопрофільна лікарня, яка обслуговує майже 40 тисяч жителів Новоодеської, Сухоєланецької та Костянтинівської громад Миколаївської області, придбала сучасний рентгенологічний апарат Calypso F MTOes.

Про це повідомили організатори Проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я», передає Інше ТВ.

Перед встановленням було проведено відповідні підготовчі роботи, зокрема, демонтаж та утилізацію старого обладнання, ремонт кабінету діагностики та навчання персоналу. Після встановлення та налаштування апарат пройшов тестування, і тепер він вже активно працює. На ньому можна робити якісні рентгенограми кісток, органів черевної порожнини, органів грудної клітки та інші спеціальні обстеження.

Як підкреслюють організатори проєкту, сучасний апарат значно розширив доступ до якісних радіологічних обстежень, збільшивши діагностичну потужність лікарні на 30% та дозволивши виготовляти приблизно 12 000 зображень щорічно. Час виготовлення знімку знизився в десять разів до 3-4 хвилин, при цьому вдвічі знизилась вартість його виготовлення. І, що особливо важливо, в два рази зменшилась доза опромінення для пацієнтів.

Як повідомляло Інше ТВ, У Миколаєві модернізували відділення медичної реабілітації лікарні №5 (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube