РЛП «Приінгульський» на Миколаївщині – на карантині через спалах пташиного грипу


17:4102.02.2024

Територію регіонального ландшафтного парку «Приінгульський» оголошено неблагополучною (інфікованою зоною) по високопатогенному грипу птиці і встановлено карантин з 31.01.2024 р.

Таке рішення прийнято на позачерговому засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичній комісії при Баштанській районній військовій адміністрації, повідомляється на фейсбук-сторінці РЛП «Приінгульський».

«Відповідно до звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу ВЛ Миколаївської державної регіональної лабораторії Держпродспоживслужби від 30 січня 2024 р. №000148 п.м./24, який був відібрано від 3 трупів лебедів (Регіональний ландшафтний парк «Приінгульський» на узбережжі річки Інгул біля с. Софіївка Баштанського району), виявлено РНК вірус грипу птиці типу А субтипу Н5, про що повідомило Баштанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області», – зокрема, мовиться в повідомленні.

До буферної зони (зони захисту) радіусом 3 км від інфікованої зони увійшли населенні пункти: с. Софіївка та с. Щасливе Софіївської територіальної громади.

До зони нагляду (спостереження) території радіусом 10 км від інфікованої зони увійшли населені пункти: с. Ульянівка, с. Березнегуватське, с. Вівсянівка, с. Володимиро-Павлівка, с. Веселий Поділ, с. Павлівка, с. Новорозанівка, с. Кам’яне, с. Пелагіївка, с. Володимирівка, с. Баратівка Софіївської ТГ, с. Новоантонівка та м. Новий Буг.

Пташиний грип – масове захворювання диких птахів та домашньої птиці, спричинене вірусом, який може передаватися від хворої птиці людині.

Як повідомляло Інше ТВ, тиждень тому у Новому Бузі на Миколаївщині зафіксовано спалах пташиного грипу



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube