Розмінування Миколаївщини: з початку повномасштабного вторгнення рф вилучено понад 22 тисячі вибухонебезпечних предметів (ФОТО, ВІДЕО)


20:2529.01.2024

Загалом групами піротехнічних робіт ДСНС з початку російської агресії здійснено 9290 залучень для ідентифікації та вилучено 22062 ВНП на території Миколаєва та Миколаївської області після обстрілів.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Сьогодні у Миколаївському регіоні працює 6 піротехнічних груп, які супроводжують 4 медичні розрахунки. Миколаївцям допомагають сапери з Київської області та 3 Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (с. Жеребкове Одеської області).

За словами самих піротехніків, найголовніше – це добре знати, як виглядає той, чи інший боєприпас в розрізі, якого типу встановлений детонатор та принцип його спрацювання. При цьому необхідно дотримуватися всіх правил безпеки і не квапитись. Варто ретельно продумувати кожен свій рух і зважувати навколишню обстановку. Адже у кожного з піротехніків є родини, які чекають на їх повернення додому.

Коли настає тимчасове затишшя та екстрених викликів не надходить, вони більшу частину часу приділяють навчанню. При цьому вдосконалюють не лише власні навички, а й проводять роз’яснювальну роботу серед населення.

Головне управління ДСНС України у Миколаївській області нагадує громадянам про те, наскільки небезпечними можуть бути знайдені підозрілі металеві предмети ззовні схожі на боєприпаси.

Якщо ви натрапили на такий предмет, не чіпайте його. Категорично забороняється пробувати самостійно знешкодити вибуховий пристрій. Натомість треба позначити місце знахідки й повідомити про це органи влади, місцевого самоврядування, зателефонувати до Служби порятунку за номером “101”. Варто пам’ятати, що небезпечні знахідки вилучаються та знищуються відповідно підготовленими фахівцями-піротехніками.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині почали розміновувати територію Мурахівського лісництва, де 2022 року велись активні бойові дії



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube