У Миколаєві затвердили Правила паркування транспортних засобів


12:3925.01.2024

На сьогоднішній сесії Миколаївської міськради депутати прийняли рішення Про затвердження Правил паркування транспортних засобів на території міста Миколаєва.

Про це передає Інше ТВ.

За словами заступника начальника-начальника відділу транспорту, зв’язку та телекомунікацій  управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій ММР Олега Кукси, це рішення потрібно для повноцінної роботи Інспекції з паркування.

«Правила розроблені з метою поліпшення дорожнього руху в місті, підвищення рівня безпеки дорожнього руху та дисципліни водіїв, забезпечення належного контролю та притягнення до адміністративної відповідальності водіїв, що порушують ці правила, – зупинка на трамвайних коліях, на пішохідних переходах, перехрестях, зупинках громадського транспорту», – додав Олег Кукса.

Депутат Андрій Янтар спитав, а що зараз заважає застосовувати заходи впливу на водіїв-порушників? Депутат Федір Панченко теж не розумів, чому, – є державні норми, яких треба дотримуватись, за цим має слідкувати поліція. Окрім того, його цікавило, чи є у міста евакуатори, чи є площадки, куди будуть ставити евакуйовані машини.

Депутат Олена Кисельова стала на захист проєкту рішення. Вона нагадала, що поліція не буде за цим слідкувати, що Правила паркування розроблені за аналогією інших міст. Також депутатка зауважила, що для того, щоб у міста з’явились евакуатори для таких цілей (закласти кошти на закупку такої техніки), треба прийняти спочатку Правила паркування.

Доповнив її слова Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич: «Зараз на балансі нашої поліції немає евакуаторів, немає договору про евакуацію, щоб робити це, наприклад, у випадку снігопаду. Ми також не можемо евакуйовувати (автівки) силами наших комунальних підприємств, тому що не маємо саме таких затверджених Правил паркування. Ми не «пілот» в цьому питанні, ми наздоганяємо інші міста». Також мер нагадав, що є КП «Таймсет», яке має площадки для евакуйованого транспорту.

Депутатка Марина Мазанко питала на рахунок грошей: скільки треба для створення цієї Інспекції з паркування, скільки там людей буде працювати і т.п.? Олег Кукса сказав, що Інспекція з паркування вже створена при управлінні транспортного комплексу ММР, там працюватиме 11 людей, вони будуть перевіряти і виписувати штрафи на порушників.

«За» проект рішення висловились Микола Капацина, Сергій Кантор, Юрій Степанець – депутати вважають, що це рішення дуже доречне, і треба підтримати таку ініціативу.

Голосування дало такий результат: «за» – 33 депутата, проти – 1, утримались – 1. Рішення прийнято.

Як повідомляло Інше ТВ, У Миколаєві за підтримки UNOPS будуть упорядковувати територію житлових кварталів – 5 проєктів вже розроблено (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube