Аби зберегти пам’ять українського і єврейського народів: Державний архів Миколаївщини почав оцифровувати картотеку мешканців Миколаєва в період фашистської окупації


22:4119.01.2024

Державний архів Миколаївської області бере участь у проекті з оцифрування архівних документів, які дозволяють зберегти історичну пам’ять українського і єврейського народів, за Угодою про співпрацю з Благодійною організацією «Благодійний фонд «Меморіал Голокосту «Бабин Яр».

Про це повідомили в Держархіві Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Даний проект передбачає проведення низки супутніх робіт, пов’язаних із збереженням архівної інформації, зокрема ремонту, а у деяких випадках і реставрації документів.

«Наразі завдяки Благодійному фонду «Меморіал Голокосту «Бабин Яр» опрацьовується картотека осіб, які мешкали на території м. Миколаєва у період окупації 1941-1944 років. За фондовою належністю картотека відносяться до фонду № Р-1016 «Адресне бюро м. Миколаєва» і містить майже 200 тисяч карток. Уперше за цими картками укладаються переліки у машиночитному форматі (в електронному вигляді). Дані структуровані за алфавітним принципом (за прізвищем особи), що істотно полегшить роботу дослідників, генеалогів, краєзнавців, студентів та всіх, хто цікавиться історією нашого краю. Укладені переліки стануть основою для потенційного створення відповідної бази даних, яка поєднає дані електронної картотеки із цифровими копіями карток», – йдеться в повідомленні Держархіву.

Як повідомляло Інше ТВ, Державний архів Миколаївської області починає збирати матеріали про російсько-українську війну. І розраховує на допомогу



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube