Миколаїв у 2023 році в цифрах: скільки соціальних закладів і житлової забудови відновлено, і що з укриттями (ІНФОГРАФІКА)


12:3205.01.2024

За минулий рік у Миколаєві продовжувалась робота щодо відновлення пошкоджених російськими атаками соціальних закладів та житлової забудови, ремонту простіших укриттів.

Про це, зокрема, йдеться в звіті, який вчора, 4 січня, на пресконференції презентував Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, передає Інше ТВ.

Так, в галузі освіти було відремонтовано будівлі 21 дитячого садку та 20 шкіл, у 8 закладах освіти замінили вікна, а у 6 дитсадках і 8 школах відновили покрівлю. Окрім цього, було виконано поточний ремонт будівлі Миколаївської спеціалізованої школи для дітей з порушеннями зору. Половина закладів освіти (72 із 142) мають власні системи очищення води.

Також у звіті вказано, що серед закладів охорони здоров’я було відновлено ЦПСМД №4, стоматологія №3, виконано ПКД з відбудови травмпункту ЛШМД. У співпраці з донорами на даху міської дитячої лікарні було встановлено сонячну електростанцію потужністю 20 кВт, розроблено ПКД встановлення сонячної електростанції на даху Пологового будинку №3, виготовлено і змонтовано мережеву сонячну електростанцію для власних потреб міських лікарень №3 і №5.

Серед закладів культури, як відновлені, вказані ПК «Молодіжний», Міський палац культури та мистецтв, дві дитячі музичні школи, дитяча художня школа, методичний центр та бібліотека.

У житловому секторі було поточно або капітально відремонтовано 140 будинків, 4 багатоповерхівки відремонтовані після влучання російських снарядів, у 129 будинках відремонтовано ліфти.

Якщо казати про програму єВідновлення, то від миколаївців надійшло 2169 заявок, з яких 990 задоволено на загальну суму 43,5 млн.грн., а 883 заявники вже отримали виплати на загальну суму 38 млн.грн.

Миколаїв у 2023 році в цифрах: скільки соціальних закладів і житлової забудови відновлено, і що з укриттями (ІНФОГРАФІКА) 1
Миколаїв у 2023 році в цифрах: скільки соціальних закладів і житлової забудови відновлено, і що з укриттями (ІНФОГРАФІКА) 5

Щодо укриттів. За минулий рік було відновлено 6 споруд цивільного захисту у багатоквартирних будинках, а також облаштовані укриття у 18 із 68 (-4 школи, які зруйновано російськими обстрілами) шкіл та 19 із 74 дитсадків.

“У нас сьогодні освітній процес відбувається онлайн. Як і багато людей, які знаходяться в Миколаєві, я не маю великого оптимізму стосовно онлайн-освіти, особливо для дітей маленьких. Але у нас сьогодні немає виходу, ми маємо лише можливість навчати дітей онлайн. Коли ми отримаємо дозвіл по освітній вертикалі (через МОН, через ОВА), тоді ми зможемо відкрити ті школи. І зараз якраз працюємо над тим, щоб збільшити кількість шкіл, в яких є укриття, питна вода і т.д., до наступного навчального року”, – сказав Олександр Сєнкевич.

Миколаїв у 2023 році в цифрах: скільки соціальних закладів і житлової забудови відновлено, і що з укриттями (ІНФОГРАФІКА) 3
Миколаїв у 2023 році в цифрах: скільки соціальних закладів і житлової забудови відновлено, і що з укриттями (ІНФОГРАФІКА) 6

Мер Миколаєва пообіцяв, що і цього року така робота буде продовжена.

Як повідомляло Інше ТВ, У Миколаєві офлайн вже працюють 15 дитсадочків



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube