На Миколаївщині експосадовиця Держгеокадастру області підозрюється в наданні дозволу на передачу 23 га земель НПП «Бузький Гард» у приватну власність


13:4715.12.2023

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури Миколаївської області ексначальниці одного з управлінь ГУ Держгеокадастру у Миколаївській області заочно повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Слідством встановлено, що підозрювана, неналежно виконуючи свої службові обов`язки та проявляючи злочинну недбалість, погодила дозвільні документи, на підставі яких на території Первомайського району у власність 11 особам відведено землі природно-заповідного фонду національного природного парку «Бузький Гард» площею майже 23 га.

Своїми діями зловмисниця спричинила збиток державі майже на 630 тис грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Первомайського РВП ГУ НП в Миколаївській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом до семисот п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або без такого.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині прокуратура через суд вимагає повернути  державі 8 га землі НПП «Бузький Гард»  



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube