З початку року у Миколаєві було всього 3 випадки захворювання на гепатит А


20:2515.11.2023

З початку року у Миколаєві було всього 3 випадки захворювання на гепатит А.

Про це в програмі «Діалог» ТРК «МАРТ» розповіла начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міськради Ірина Шамрай, передає Інше ТВ.

«В місті Миколаєві протягом 2023 року було виявлено 3 пацієнти з гепатитом А – двоє в березні і один в липні. Наразі захворюваності не спостерігається, не діагностується», – сказала Ірина Шамрай.

Начальниця управління охорони здоров’я ММР нагадала, що гепатит А – це кишкове захворювання, тому серед його симптомів можуть бути пронос, блювота, інтоксикація, також воно характеризується ураженням клітин печінки і жовтяницею (зазвичай склер, при більш тяжкому перебігу і шкірних покровів).

Також вона повідомила, що 75 дітей у Миколаєві отримали щеплення від гепатиту А.

«Місто Миколаїв отримало в якості гуманітарної допомоги 150 доз вакцини від гепатиту А, вакцина розрахована на 75 дітей. І першу вакцину 75 дітей отримали, через 6 місяців вони отримають щеплення повторно. В основному, це діти, які мають соматичні захворювання, перебувають на диспансерному обліку у своїх сімейних лікарів, педіатрів. Сьогодні вакцина від гепатиту А може бути куплена пацієнтом під замовлення, і зроблене щеплення», – сказала Шамрай.

Як повідомляло Інше ТВ, У Вінницькій області підтверджено 263 випадки гепатиту А



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube