До Миколаєва приїхала делегація Данії: обговорили плани на 2024 рік (ФОТО)


14:3206.11.2023

У понеділок, 6 листопада, у Миколаєві з робочим візитом перебуває делегація на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Данії в Україні Олє Егбергом Міккельсеном.

У межах візиту відбулася зустріч з начальником Миколаївської ОВА Віталієм Кімом, очільником Миколаївської обласної ради Антоном Табунщиком, Миколаївським міським головою Олександром Сєнкевичем, почесним Консулом Данії у Миколаєві Миколою Капациною.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

«Радий знову бачити вас на Миколаївщині. Данія – наш надійний партнер, який на постійній основі підтримує регіон та надає потрібну допомогу. Ви не тільки демонструєте зацікавленість у розвитку області, але й активно сприяєте в реалізації конкретних проєктів та ініціатив», – сказав Віталій Кім.

Зі свого боку Олє Егберг Міккельсен зазначив, що сьогоднішній візит підкреслює значущість міжнародної співпраці для подальшого розвитку постраждалих від російської агресії регіонів України.

«Кожного разу, коли я приїжджаю у Миколаїв, бачу великий прогрес, одним з таких прикладів є сприяння у відкритті офісу посольства. Це важливий крок у нашому партнерстві, який свідчить про те, що Данія й надалі робитиме все необхідне для досягнення спільних цілей», – запевнив Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Данії.

Так, одним з подальших напрямків роботи сторони обговорили створення інвестиційної мапи області для донесення інформації до потенційних партнерів.

Віталій Кім підкреслив, що допомога Данії у цьому буде вкрай доречною, оскільки планується залучати інвестиції з європейських країн.

«Ця мапа має бути розроблена за сучасними та актуальними стандартами», – додав очільник області.

Під час зустрічі було окреслено важливі моменти у забезпечені освітніх закладів регіону укриттями, зокрема, й завдяки можливій співпраці з данською компанією. Крім того, розглянули формування освітніх проєктів у сфері суднобудування.

Не менш важливими піднятими питаннями стали залучення данського бізнесу до відновлення інфраструктурних обʼєктів та відбудови громад.

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаїв відвідали Держсекретар Міністерства економічного співробітництва та Посол Німеччини (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube