Перейменування Первомайська на Миколаївщині: мешканцям міста запропонують обговорити дві нових назви


08:3102.11.2023

1 листопада 2023 року відбулось чергове засідання постійно діючої комісії з питань найменування та перейменування об’єктів топоніміки при виконавчому комітеті Первомайської міської ради.

Було вирішено представити на розгляд громадськості два варіанти назв міста.

Про це повідомили в Первомайській міськраді, передає Інше ТВ.

Зокрема, громадськості запропонують обговорити назви Орлик та Богославськ, де кожна буква у назві відповідає трьом частинам міста, а також назвам річок (Б – Богополь; О – Ольвіополь; Г – Голта; О – Орлик; С – Синюха; Л – гіЛея; В – місто на Воді; С – Синюха; К – Кодима).

В повідомленні зауважується, що будуть оголошені громадські обговорення через офіційні джерела Первомайської міської громади, після чого відбудуться послідуючі етапи обговорення і засідання комісії з питань найменування та перейменування об’єктів топоніміки. Назва, що отримає найбільше схвалення серед мешканців Первомайської громади, буде винесена на затвердження сесії міської ради.

«Варто розуміти, що перейменування відбудеться в будь-якому випадку, згідно законодавства. Але залежить лише від згуртованості самих мешканців, чи це буде дійсно назва, що обрана громадою, чи це буде найменування здійснене без участі жителів Первомайська», – підкреслили в Первомайській міськраді.

Як повідомляло Інше ТВ, влітку На Миколаївщині залізничну станцію Первомайськ-на-Бузі перейменовано на Голту.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube