У Миколаєві на честь Днів Данії відбулись масштабний велопробіг, презентація данського культурного проєкту та кіно просто неба (ФОТО)


08:1210.09.2023

Вчора, 9 вересня, на площі Соборній відбувся велопробіг, присвячений 234-ій річниці з дня заснування Миколаєва, а також відзначенню Днів Данії у місті.

Усі охочі могли сісти на двоколісні та проїхатися визначеним маршрутом.

Про це поінформували в пресслужбі Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

В урочистій церемонії відкриття перегонів взяли участь начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич та Посол Королівства Данія в Україні Олє Егберг Міккельсен із командою. Вони привітали учасників зі стартом та побажали вдалих велоперегонів.

«Я дякую нашим Збройним силам, які надали нам можливість сьогодні разом провести цей день народження Миколаєва у більш спокійній безпековій обстановці. Вітаю учасників велоперегонів, вітаю данських друзів та дякую їм за всебічну підтримку», – сказав начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

«У данців та українців є одна спільна риса, це пристрасть до велосипедів, тому і зібралось нас тут дуже багато. Я думаю спільний велопробіг це нагода не тільки відсвяткувати спільно день народження Миколаєва, а також дансько-миколаївську дружбу», – наголосив Посол Королівства Данія в Україні Олє Егберг Міккельсен.

Після промов колона велосипедистів вирушила вулицями Миколаєва на 8 Причал. Там почесний консул Королівства Данія у Миколаєві Микола Капацина представив широкому загалу співпрацю міста та Данського інституту культури. Це будуть спільні мистецькі проєкти.

А завершили відзначення Днів Данії у Миколаєві показом стрічки режисера Андреаса Далсгаарда THE HUMAN SCALE.

Як повідомляло Інше ТВ, В День міста Миколаїв відвідала делегація Данії (ФОТО)

Також повідомлялось У Миколаєві відкривається перший приватний бізнес-офіс данської компанії з управління та ризик-менеджменту Bright Bird (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube