Підрахували: внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС розмір збитків, завданих ботанічному заказнику «Івано-Кепине» на Миколаївщині, склав майже 0,5 млн.грн. (ФОТО)


19:3805.09.2023

Фахівці інспекції за результатами проведеного обстеження розрахували збитки, задані ботанічному заказнику місцевого значення «Івано-Кепине» через підтоплення внаслідок руйнування Каховської ГЕС.

Про це повідомили в Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу, передає Інше ТВ.

Заказник розташовано на лівому схилі річки Інгулець на території Снігурівської територіальної громади Миколаївської області.

Встановлено, що внаслідок підвищення рівня води у Інгульці відбулось затоплення частини заказника, спостерігалось вимокання рослинного покриву, вимивання кореневої системи, відкладання змитих матеріалів, замулення окремих ділянок органічними рештками руйнування та інше.

Зафіксовано пошкодження та знищення об’єктів рослинного світу, в тому числі занесених до Червоної книги України. Також були відібрані проби ґрунту.

Загальний розмір збитків, завданих ботанічному заказнику, становить 489,8 млн грн.

Розрахунок додано до реєстру порушень у сфері охорони навколишнього природного середовища, який веде Оперативний штаб при Державній екологічній інспекції України.

Як повідомляло Інше ТВ, Підтоплення природно-заповідного фонду внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС: на Миколаївщині найбільше постраждала Кінбурнська коса (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube