На Миколаївщині розпочав роботу пересувний Мобільний клас мінної безпеки (ФОТО)


20:5623.08.2023

Питання мінної безпеки вкрай актуальне завжди, адже майже щодня на території Миколаївщини громадяни знаходять, а піротехніки – знищують боєприпаси та небезпечні залишки від них.

Тож, щоб мінімізувати ризики та охопити більшість місцевих мешканців, особливо на деокупованих територіях, або у населених пунктах, де велись активні бойові дії, рятувальники створили мобільний клас з мінної безпеки, який розпочав свою роботу.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Сьогодні, 23 серпня, мобільний клас прибув до с. Українка Галицинівської територіальної громади Миколаївського району, щоб розповісти місцевим мешканцям, які повернулись до села, про ризики, пов’язані із поводженням з вибухонебезпечними предметами.

Використовуючи 3D макети боєприпасів, розроблені ДСНС у співпраці з UNICEF Ukraine, надзвичайники розповіли мешканцям класифікацію вибухонебезпечних предметів, їхні характеристики; про найпоширеніші боєприпаси, як і кого інформувати про такі знахідки, та про елементарні дії у випадку, якщо людина натрапила на предмет, схожий на боєприпас.

Такі необхідні знання з мінної безпеки допоможуть уникнути біди та врятувати життя людей.

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаївщина відзначила піротехніків з інших регіонів, які розміновували нашу територію (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube