«єРобота»: підприємці Миколаївщини отримали понад 4 млн.грн. на розвиток бізнесу (ФОТО)


11:4122.08.2023

Переможцям урядового проєкту «єРобота» вручили сертифікати на загальну суму понад 4 мільйони гривень. Зазначимо, що за 2023 рік 41 подавач з Миколаївщини отримав позитивне рішення Державного центру зайнятості, таким чином сума грантових коштів склала майже 9 мільйонів гривень.

У понеділок, 21 серпня, сертифікати учасникам проєкту передали начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько та начальниця Миколаївського регіонального управління АТ «Ощадбанк» Ліна Антоненко.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

Начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім дякував підприємцям за розвиток та роботу бізнесу в сучасних умовах.

«Перш за все, я хочу подякувати вам за те, що в такий складний час продовжуєте працювати й реалізуєте програми на Миколаївщині. Сподіваюся, що ваш бізнес розвиватиметься швидко. Часто компанії, які були засновані й вижили у кризові моменти, потім стають лідерами ринку. Тому бажаю вам стати лідерами у вашому напрямку», – звернувся до присутніх начальник ОВА.

Також, за його словами, розвиток бізнесу регіону за допомогою програми «єРобота» не тільки створить нові робочі місця та забезпечить економічну стабільність, а й додатково підвищить фінансову грамотність населення.

Як повідомив Дмитро Оборонько, сьогодні підприємці отримали сертифікати на понад 4 мільйони гривень. Загалом у цьому році учасникам програми вже надано близько 9 мільйонів гривень для розвитку їх бізнесу. Підприємці забезпечать створення нових робочих місць у напрямку технічного обслуговування та ремонту автотранспортних засобів, надання послуг технічного консультування у сфері інжинірингу, оптової торгівлі деталями та приладдям для автотранспортних засобів, вирощування зернових культур, загальної медичної практики, діяльності ресторанів, надання послуг мобільного харчування тощо.

«За результатами програми на сьогодні підприємці-переможці планують створити понад 80 робочих місць, а це також збільшить податки в регіональний бюджет. Місто Миколаїв та область стають набагато економічно стабільнішими й ефективнішим. Ми раді тому, що фахівці Миколаївського обласного Центру зайнятості мають можливість долучитися до економічного фронту», – сказав директор Центру зайнятості.

Зазначимо, що під час заходу переможці проєкту поділились з присутніми своїм досвідом участі, розповіли про свої ідеї та як отримали позитивне рішення.

Слід додати, що програма «єРобота» запроваджує мікрогранти у розмірі від 50 до 250 тисяч гривень для кожного українця, який хоче започаткувати власну справу, або розвинути вже існуюче підприємство за умови створення нових робочих місць. Сума грантових коштів повертатиметься до держави у вигляді сплати податків протягом трьох років.

Як повідомляло Інше ТВ, Понад 327 млн. грн. отримали 88 ферм на сади і теплиці в цьому році. Скільки це робочих місць



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube