Площа розмінованої на Миколаївщині землі наближається до 5 тис.га: як працюють піротехніки з різних регіонів (ФОТО)


12:5709.08.2023

З початку повномасштабного вторгнення Миколаївщини стала однією з найбільш засмічених регіонів вибухонебезпечними предметами.

Над її розмінуванням щоденно працює 57 піротехніків. Сьогодні миколаївським саперам допомагають фахівці з Київщини, Одещини, Львівщини Рівненщини. А з моменту першої ротації після деокупації населених пунктів Баштанського та Миколаївського району над очищенням області від залишків бойових дій працювали фахівці майже з усіх куточків нашої Держави.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

За цей час піротехнічними розрахунками розміновано 4944 га, серед яких 20 га водної акваторії. Загалом вилучено 18509 одиниць різнокаліберних вибухонебезпечних предметів, з яких 57 авіабомб.

“Розмаїття” боєприпасів, якими “засіяна” зараз Миколаївщина вражає. Лише з травня поточного року піротехніками під час виконання завдань за призначенням виявлено та знищено 358 одиниць касетних елементів та касетних боєприпасів, протипіхотних мін – 82, протитанкових мін – 234, артилерійських, (танкових) снарядів – 851, ручних гранат -140, підривників – 127, реактивних боєприпасів (град, ураган, ракети) – 188 та багато іншого. Зустрічаються і саморобні вибухові пристрої, і міни-пастки.

Все це вибухонебезпечне залізяччя піротехніки ДСНС вже прибрали з нашої землі, а скільки ще ховається в землі та під водяною гладдю, можна тільки уявити. Та піротехніки працюють далі, щодня, крок за кроком очищають Батьківщину та повертають безпеку на нашу землю.

Як повідомляло Інше ТВ, Сучасний девайс від естонських благодійників допомагає миколаївським водолазам у розмінуванні акваторій (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube