Майже 600 млн.грн.: скільки було виділено з бюджету Миколаєва на підтримку ЗСУ (ІНФОГРАФІКА)


13:2126.07.2023

З 24.02.22 з міського бюджету на потреби ЗСУ було виділено 597,1 млн грн. Це не рахуючи переданої техніки від миколаївських КП й того, що вдалось залучити від благодійників.

Тільки цього року на підтримку військових спрямовано 475,9 млн грн.

Про це на своєму телеграм-каналі сьогодні, 26 липня, повідомив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, передає Інше ТВ.

Також нашим захисникам передавались продукти харчування, будматеріали, запчастини, шини, генератори, різні ємності і т.д.

«У Миколаєві з перших днів російського вторгнення всі міські служби робили і роблять усе можливе та інколи неможливе, щоб посилити українських військових.

Саме наші комунальники спільно з місцевими підприємцями будували перші блокпости в Миколаєві і за містом, вони рили окопи, виготовляли протитанкові їжаки, ремонтували техніку, фарбували її в маскувальні кольори.

Наші трактористи витягли більше 50 одиниць російської техніки з полів, а водії міських автобусів здійснили до 50 виїздів з перевезення військових у різні точки України.

Місто постійно надає військовим частинам усе необхідне. Що можемо – закуповуємо. Але найчастіше передаємо їм кошти у вигляді субвенції. Тому ще раз, щоб не виникало питань щодо закупівлі дронів чи якогось специфічного спорядження: ми передаємо кошти – військові самі закуповують саме те, що їм потрібно.

Так працюємо постійно.

Не про все говоримо публічно. Не завжди фотографуємось – швидко тиснемо руки, бажаємо здоров’я, передаємо допомогу і їдемо відпрацьовувати наступний запит.

Але, як показує практика, якщо про щось не повідомили у ЗМІ та соцмережах, цього ніби й не було. Кому вигідні маніпуляції на питаннях допомоги ЗСУ – відомо. Але чому це розганяється своїми проти своїх – питання відкрите», – написав також мер.

Як повідомляло Інше ТВ, Платники податків Миколаївщини за півроку 2023-го перерахували 438,9 млн грн. військового збору.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube