Site icon inshe.tv

Перший «Миколаївський диктант» написали понад пів тисячі миколаївців (ДОДАНО ФОТО)

Перший «Миколаївський диктант» написали понад пів тисячі миколаївців (ДОДАНО ФОТО) 22

Як повідомляло Інше ТВ, сьогодні, 28 червня, о 10:00 було заплановано проведення першого «Миколаївського диктанту» – онлайн-диктанту.

І все вдалось! Про перші, ще не уточнені, дані щодо кількості містян, які взяли участь у «Миколаївському диктанті», повідомив начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Юрій Любаров, передає Інше ТВ.

«Стисло про першій миколаївський диктант: переглядів в прямому ефірі – 1200, робіт надіслано протягом першої години – більш 500.

Дякую кожному! Усі ми зробили ще один крок в опануванні мови. Повторюю останні слова диктанту: «Так переможемо!»», – написав на своїй сторінці в Фейсбук Юрій Любаров.

За інформацією ГУ ДСНС України у Миколаївській області, миколаївські рятувальники також долучились до написання диктанту з нагоди Дня Конституції України.

Понад 50 осіб взяли участь у заході офлайн у Миколаївській центральній бібліотеці імені Марка Кропивницького. Це були учні миколаївських шкіл, чиновники, волонтери, медики, полісмени, військові, рятувальники та інші містяни.

Для диктанту обрали уривок з твору «Музи бранного поля» Дмитра Кременя – нашого земляка, поета, публіциста, перекладача, заслуженого діяча мистецтв України лауреата Шевченківської премії. Читав диктант заслужений артист України Максим Руденко.

Exit mobile version