Перший «Миколаївський диктант» написали понад пів тисячі миколаївців (ДОДАНО ФОТО)


13:1028.06.2023

Як повідомляло Інше ТВ, сьогодні, 28 червня, о 10:00 було заплановано проведення першого «Миколаївського диктанту» – онлайн-диктанту.

І все вдалось! Про перші, ще не уточнені, дані щодо кількості містян, які взяли участь у «Миколаївському диктанті», повідомив начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Юрій Любаров, передає Інше ТВ.

«Стисло про першій миколаївський диктант: переглядів в прямому ефірі – 1200, робіт надіслано протягом першої години – більш 500.

Дякую кожному! Усі ми зробили ще один крок в опануванні мови. Повторюю останні слова диктанту: «Так переможемо!»», – написав на своїй сторінці в Фейсбук Юрій Любаров.

За інформацією ГУ ДСНС України у Миколаївській області, миколаївські рятувальники також долучились до написання диктанту з нагоди Дня Конституції України.

Понад 50 осіб взяли участь у заході офлайн у Миколаївській центральній бібліотеці імені Марка Кропивницького. Це були учні миколаївських шкіл, чиновники, волонтери, медики, полісмени, військові, рятувальники та інші містяни.

Для диктанту обрали уривок з твору «Музи бранного поля» Дмитра Кременя – нашого земляка, поета, публіциста, перекладача, заслуженого діяча мистецтв України лауреата Шевченківської премії. Читав диктант заслужений артист України Максим Руденко.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube