“Я так воспитан своим Отцом, который воевал во Вьетнаме» – 8 років отримав житель Миколаєва, який розголошував позиції ЗСУ


07:1514.06.2023

Ленінський районний суд міста Миколаєва визнав чоловіка винним у поширенні інформації про розміщення Збройних сил Україну, а також у виправдуванні російської агресії.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 8 червня.  

Не пізніше грудня 2021 року невстановлена особа створила в Telegram канал, орієнтований на спілкування між собою проросійськи налаштованих мешканців Миколаєва та області.

Із початку повномасштабного вторгнення збройних сил РФ на територію України спільнота переформатувалася на отримання від її учасників, яких налічується більше 13 тисяч, інформації про рух озброєння і позиції української армії. Вважається, що повідомлення на цю тему адміністратори групи передавали представникам РФ.

Одним із активних учасників телеграм-каналів антиукраїнської спрямованості був обвинувачений.

У кінці травня минулого року чоловік розмістив у чаті повідомлення про місцезнаходження у Миколаєві українських військових. «… Забит техникой и вояками, может пора денафицировать?», — поцікавився він, називаючи обʼєкт. Через кілька тижнів також написав, що солдати є у місцевій школі.

Крім того, при спілкуванні у чатах обвинувачений поширював повідомлення, які виправдовують збройну агресію РФ проти України і дискредитують дії ЗСУ.

«Войска РФ по мирняку прицельно не бьют»,  «Нацисты пытаются бить по Херсону где люди отмечают Праздник. ПВО работает отменно», «В Снигирёвке русских войск нет они за селом в 5 км, ВСУ почти каждый день лупят по селу, вот такие они захыстныки украины», «Яприсягал Родине, поеду очищать её от нацистов. Опыт есть. Пытались всучить повестку, послал нахер я давал присягу Родине и клялся, Присяге не изменю!». «Я Советский человек и ненавижу нацистов, я так воспитан своим Отцом который воевал во Вьетнаме», — писав він.

У суді чоловік вину визнав, підтвердив, що ніякої матеріальної винагороди за свої публікації не отримував. На сьогодні він начебто усвідомив протиправність своїх дій і шкодує про скоєне, змінив свою думку щодо війни РФ з Україною, попросив вибачення.

Суд визнав щире каяття як обставину, що помʼякшує покарання.

За сукупністю злочинів жителя Миколаєва засудили до 8 років позбавлення волі. Майже рік він уже відбув на попередньому увʼязненні.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube