Наслідки підриву Каховської ГЕС і підтоплення: Миколаївщина прийняла понад 1,1 тисячу херсонців, всередині області переміщено майже тисячу місцевих мешканців, – Кім (ВІДЕО)


13:0812.06.2023

Миколаївщина прийняла понад 1,1 тисячу херсонців, всередині області переміщено майже тисячу місцевих мешканців.

Про це сьогодні, 12 червня, на брифінгу у Media Center Ukraine-Ukrinform розповів начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім, передає Інше ТВ.

– Після теракту на Каховській ГЕС у нас в області є дві загиблі особи – це чоловік та літня жінка. У нас підтоплений 31 населений пункт – 20 по Баштанському та 11 по Миколаївському районах, це приблизно 540 домогосподарств. В Миколаївському районі легша ситуація.

Прийнято з Херсону 1132 евакуйованих особи, їм виплачує допомогу Данська Рада у справах біженців.

По Миколаївській області 982 людини евакуйовано, але в межах громад, забезпечено підвіз води, їжі і всього необхідного. У нас є населений пункт Афанасіївка, який як острів зараз – немає доступу, сполучення через сушу, там цілодобово курсують човни, – сказав Кім.  

Щодо результатів аналізів води, то, за словами начальника Миколаївської ОВА, ситуація по хлорідам навіть поліпшилась, а по кишковій паличці – погіршилась. «Тому зараз буде заборона купання скрізь, поки ситуація не стабілізується. Звертаюсь до людей: не можна купатися, не можна продавати рибу з тих місць, де було підтоплення», – докреслив Кім.

Також він додав, що в Баштанському районі було підтоплено 9 артезіанських свердловин, однак за пробами там все добре. «В районі підтоплення, там, де був розлив, це дуже важливо, у нас не було кладовищ, скотомогильників, захоронення агрохімікатів чи будь-яких складів. Тому маємо надію, що ситуація вирівняється найближчим часом», – зауважив Кім.

Як повідомляло Інше ТВ, Затоплені Афанасіївка та Нововасилівка: рятувальники Миколаївщини евакуюють дорослих і дітей, тим, хто відмовляється евакуйовуватись, надають допомогу (ФОТО).



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube