Лікарні Миколаївщини, Херсонщини та Дніпропетровщини стануть хабами при потенційних спалахах інфекційних хвороб – Віктор Ляшко побував у Миколаєві (ФОТО)


07:1012.06.2023

У неділю, 11 червня, міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін та голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак з робочим візитом перебували у Миколаєві.

Разом із заступником начальника Миколаївської ОВА Юрієм Гранатуровим та начальником УОЗ ОВА Максимом Безносенком вони провели аналіз готовності «Миколаївського обласного центру лікування інфекційних хвороб», «Міської лікарні №5» та «Миколаївського обласного центру контролю та профілактики хвороб» реагувати на будь-які ризики епідеміологічного характеру.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

Зокрема, у медичних закладах перевірено кількість ліжко-місць, наявність медикаментів, виробів медичного призначення, знезаражувальних засобів, обладнання, реагентів та спроможність фінансування. За результатами роботи визначено рекомендації та потребу у додаткових ресурсах.

Окремо Юрій Гранатуров повідомив, що наразі триває вивчення й аналіз спроможності ефективно та швидко контролювати якість води в річках, свердловинах, водопровідній системі тощо.

Міністр Віктор Ляшко зазначив, що лікарні Миколаївщини, Херсонщини та Дніпропетровщини, які стануть хабами при потенційних спалахах інфекційних хвороб, в більшості готові до прийому пацієнтів та надання їм всієї необхідної медичної допомоги у разі такої потреби. Медичні заклади мають усі необхідні ліки.

«Наразі не зафіксовано випадків інфекційних хвороб, що пов’язані із трагедією. Епідситуація контрольована», – зазначив Віктор Ляшко.

Також він додав, що Міністерство охорони здоровʼя України розглядає можливість як оптимально підвищити епідеміологічні заходи для попередження спалаху будь-яких інфекційних захворювань.

Як повідомляло Інше ТВ, МОЗ закликає не вірити чуткам про холеру через повінь. Але наводить її симптоми



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube