Site icon inshe.tv

Миколаївська міськрада просить ДСАУ нарешті декомунізувати Ленінський райсуд

Миколаївська міськрада просить ДСАУ нарешті декомунізувати Ленінський райсуд 1

Сьогодні, 27 квітня, на сесії Миколаївської міськради депутати підтримали Звернення до Державної судової адміністрації України щодо перейменування Ленінського райсуду м.Миколаєва.

Про це передає Інше ТВ.

Ініціатором Звернення став депутат міськради Максим Коваленко.

В своєму Зверненні депутати міськради нагадують, що у 2015 році назва Ленінського району міста Миколаєва підпала під закон про «декомунізацію» в Україні, а саме Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», і 19 лютого 2016 року розпорядженням Миколаївського міського голови «Ленінський» район було перейменовано на «Інгульський» район міста Миколаєва.

Однак назва суду залишилась такою, як і була.

«Ми, депутати Миколаївської міської ради VIII скликання, закликаємо Державну судову адміністрацію України розглянути питання щодо вжиття заходів в установленому законодавством порядку з метою перейменування Ленінського районного суду м. Миколаєва в Інгульський районний суд м. Миколаєва (згідно з назвою району м. Миколаєва), таким чином виконати Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки»», – мовиться у Зверненні.

36 депутатів одноголосно підтримали Звернення.

Як повідомляло Інше ТВ, Замість декомунізації буде деколонізація. Що передбачає новий закон

Exit mobile version