І для матусь, і для малюків: два пологових будинки Миколаєва отримали необхідне обладнання від благодійників (ВІДЕО)


14:3126.03.2023

У пологовому будинку №3 м.Миколаєва з’явилась мобільна клініка, а пологовий будинок №1 отримав кювет для новонароджених.

Про це інформує Інше ТВ.

Як розповідається в сюжеті телекомпанії «НІС-ТВ», Благодійний фонд «WeHelpUkrainians» з Британії власним коштом придбав та привіз до Миколаєва мобільну клініку для жінок. Встановили її у пологовому будинку №3. Ця пересувна клініка абсолютно автономна, а всередині є необхідне надсучасне обладнання.

«На випадок, якщо щось станеться – буде знеструмлений наш пологовий будинок, не буде води, не буде світла, – ми можемо тут надавати допомогу і приймати пологи», – зауважив директор КНП «Пологовий будинок №3» Олег Іщенко.

А пологовий будинок №1 отримав від «Ротарі Клубу» сучасний мобільний інкубатор для малюків, повідомив паст-президент «Ротарі Клуб Миколаїв» Артем Ващиленко.

Порятунок життів маленьких українців важливий, але без спеціалізованої техніки це зробити важче. Усвідомлюючи це дружня спільнота «Ротарі» системно допомогає дитячим медичним закладам, серед яких й пологовийбудинк №1 м. Миколаєва.

За словами директорки пологового будинку Дар’ї Герман, отримання такої техніки вкрай важливе та на часі: «Ми вдячні медичній спільноті «Ротарі» та Ользі Палійчук за отримання такого важливого обладнання на час війни, як транспортного кувезу-інкубатора для немовлят. Це дуже важливо: під час військових дій, коли ми отримуємо багато жінок з передчасними пологами або тих, що народжують багатоплідну вагітність, народжуються немовлята, які потрібно транспортувати до спеціалізованого виділення. Цей кувез дозволить зберегти немовлят в тих умовах, які для них будуть більш комфортні та більш сприятливі для адаптації».

Як повідомляло Інше ТВ, Про пологи під час «прильоту» і постраждалі від російських обстрілів медичні заклади Миколаєва



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube